Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas handbola izlase zaudē izredzes kvalificēties pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu handbola izlase svētdien Klaipēdā izšķirošajā cīņā par iekļūšanu 2019. gada pasaules čempionāta play-off kārtā ar rezultātu 27:29 (15:15) zaudēja Lietuvai, šķiroties no izredzēm tikt uz planētas meistarsacīkstēm. Latvijas izlase parādīja savu labāko sniegumu šajā turnīrā, taču ar to bija par maz uzvarai. Armanda Uščina trenētā komanda aizvadīja neveiksmīgu otro puslaiku, kurā ļāva pretiniekiem iegūt trīs vārtu pārsvaru, ko beigās nespēja atspēlēt. Šajā mačā Latvijai, lai tā izcīnītu pirmo vietu turnīrā, bija nepieciešama tikai uzvara, bet Lietuvai pietika ar neizšķirtu.

Zaudētāju komandā lielisks bija Aivis Jurdžs, kurš guva desmit vārtus, kamēr sešas reizes precīzs bija Latvijas pēdējo gadu labākais handbolists Dainis Krištopāns. Vēl četrus vārtus guva Austris Tuminskis, bet trīs reizes izcēlās Egils Politers.

Tikmēr Lietuvas izlasē Aidens Malašinsks iemeta desmit, bet Mindaugs Dumčs - sešus vārtus.

Spēle Latvijai sākās neveiksmīgi, jo 11. minūtē tā nokļuva iedzinējos ar 2:5. Tiesa, pēc tam Krištopāns ar Jurdžu, kuriem piebalsoja Māris Veršakovs un Ņikita Pančenko, spēja panākt izlīdzinājumu 7:7.

Turpinājumā mājinieki veica vēl vienu izrāvienu, panākot 12:9, taču Latvija atkal atspēlējās, jo lielisks bija Jurdžs, kurš sešas sekundes pirms puslaika beigām Latviju otro reizi šajā mačā izvirzīja vadībā ar 15:14. Tiesa, divas sekundes pirms sirēnas mājinieki ar tālu metienu, kuru izpildīja Mindaugs Dumčs, spēja panākt neizšķirtu.

Diemžēl otrā puslaika sākumā labāka bija Lietuva, kura 39. minūtē panāca 21:17 savā labā, vairs vadību neatdodot. Latvijas izlase nepadevās un spēlētāji sevi netaupīja, Jurdžam 44. minūtē starpību samazinot līdz minimumam 20:21. Tomēr pēc tam Lietuva atjaunoja trīs vārtu pārsvaru 24:21, beigās Latviju tuvāk par divu vārtu atstarpi nepielaižot.

Abas vienības līdz šai spēlei pirmajos divos mačos bija guvušas uzvaras. Latvija piektdien ar 24:21 uzvarēja Gruziju, bet dienu vēlāk spraigā cīņā, pateicoties Krištopāna pēdējo sekunžu vārtiem, ar 29:28 pieveica arī Izraēlu. Savukārt Lietuvas handbolisti izraēliešus uzvarēja ar 36:20, bet gruzīnus - ar 24:20.

Turnīra noslēgumā Lietuva tika pie sešiem, bet Latvija četriem punktiem, kamēr Gruzija un Izraēla tika pie punkta, jo svētdien savā starpā nospēlēja neizšķirti 23:23 (12:12). Trešo vietu ieņēma gruzīni, kuriem bija labāka iemesto un ielaisto vārtu attiecība.

Pasaules čempionāta kvalifikācijā tikai grupas uzvarētāja iekļuva izšķirošajā play-off kārtā. Komandas, kas divu spēļu summā uzvarēs play-off kārtā, kvalificēsies pasaules čempionātam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi