Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas handbolisti EČ trešajā spēlē zaudē Vācijai

Latvijas handbola izlase Norvēģijā notiekošā Eiropas čempionāta trešajā spēlē pirmdien turnīru noslēdza ar minimālu zaudējumu Vācijai.

Latvija zaudēja Vācijai ar 27:28 (11:16).

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar septiņiem vārtiem bija Dainis Krištopāns, Nilam Kreicbergam seši vārti sešos metienos, bet pa pieciem vārtiem Ingara Dudes un Aivja Jurdža kontā. 

Vācijas valstsvienībā ar astoņiem gūtajiem vārtiem izcēlās Jūliuss Kīns, pa četriem vārtiem Uvem Gensheimeram, Timo Kasteningam un Paulam Druksam, kurš tika atzīts par mača labāko spēlētāju.

Rezultātu atklāja Dainis Krištopāns, bet jau trešajā minūtē noraidījumu nopelnīja Ingars Dude, par ko gan vācieši sodīja Latviju tikai ar vieniem zaudētiem vārtiem, Edgaram Kukšam atvairot arī Kaja Hefnera metienu.

Aivis Jurdžs devītajā minūtē vēlreiz izlīdzināja rezultātu, panākot 4:4, bet Nils Kreicbergs trīs minūtes vēlāk pat izvirzīja Latviju vadībā ar 6:5. Tad Vācija guva četrus bezatbildes vārtus, 18.minūtē Hendrikam Pekeleram panākot 9:6 Vācijas izlases labā.

Turpinājumā vācieši prasmīgi izmantoja Latvijas izlases kļūdas, bet Latvija sekmīgi uzbruka ar līnijas spēlētāju pūlēm, puslaika pēdējā sekundē tieši ar šīs pozīcijas spēlētāja Egila Politera pūlēm samazinot rezultāta starpību līdz 11:16.

Otrajā puslaikā cīņas gaita izlīdzinājās, rezultāta starpībai svārstoties piecu vārtu robežās. Sākumā rezultatīvi nospēlēja Aivis Jurdžs, pievienojoties izlases rezultatīvāko spēlētāju pulciņam, bet vāciešiem uzbrukumā solo partiju spēlēja Kīns.

Spēlējot bez vārtsarga ar septiņiem laukuma spēlētājiem uzbrukumā, latvieši pēc trim bezatbildes vārtiem 50.minūtē panāca 22:25 un lika Vācijas izlasei pieprasīt pārtraukumu. Arī vārtos atgriezies Edgars Kukša spārnoja latviešus.

Divi Vācijas noraidījumi pēc kārtas atviegloja atspēlēšanās uzdevumu latviešiem. 55.minūtē Krištopāns panāca 25:27, bet 58.minūtes sākumā Latvijas izlases uzbrukuma līderis kā līnijas spēlētājs trāpīja pa vārtu stabu. 50 sekundes pirms pamatlaika beigām Jurdžs panāca 27:28, un Vācijas izlases galvenais treneris Kristiāns Prokops pieprasīja minūtes pārtraukumu.

Septiņas sekundes pirms mača beigām divas minūtes nopelnīja Krištopāns, bet Vācija lieki neriskēja un vairs neuzbruka - 28:27 Eiropas eksčempionu labā.

Pirms pēdējās spēles C grupā, kas šodien notiks ar Nīderlandes un Spānijas līdzdalību, pa četriem punktiem ir Spānijai divos mačos un Vācijai - trijos, Nīderlandei ir divi punkti divās spēlēs, bet Latvija turnīru beigusi bez punktiem.

Jau ziņots, ka Latvija savā vēsturē pirmajā Eiropas čempionāta mačā ar 22:33 piekāpās Spānijai, bet otrajā ar 24:32 atzina Nīderlandes pārākumu. Daudzās kļūdas liedza pacīnīties par mazāku deficītu spēlē pret Spāniju un uzvaru mačā pret Nīderlandi.

Vācija čempionāta ievadā ar 34:23 uzveica Nīderlandi, bet sestdien divu grandu duelī ar 26:33 piekāpās Spānijai.

Abas komandas savā starpā tikās arī 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kurā latvieši vāciešiem zaudēja ar 18:36 un 22:32.

Vācija Eiropas čempionātos izcīnījusi divas zelta medaļas, pēdējās no tām - 2016.gadā, kā arī pa vienai sudraba un bronzas godalgai. Vācieši ir arī trīskārtēji pasaules čempioni, šajā gadsimtā izcīnot vienu titulu, un olimpisko spēļu čempioni, 2016.gadā Riodežaneiro izcīnot trešo vietu.

Pirms čempionāta Latvija aizvadīja vienu pārbaudes spēli, kurā ar rezultātu 21:25 piekāpās Norvēģijas B izlasei. Mačā gan nepiedalījās izlases līderis Dainis Krištopāns un Ģirts Lilienfelds.

Latvijas nacionālā izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā cīnās pirmo reizi vēsturē. Kvalifikācijas turnīrā Armanda Uščina vadītā komanda spēlēja sestajā grupā, kurā sešās spēlēs izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, apsteidzot gan Nīderlandi, gan Igauniju, bet pirmo vietu atstājot Slovēnijai.

Izšķirošo uzvaru Latvija guva tieši pret 2017.gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieci, slovēņus Latvijā pieveicot ar 25:24.

Šāds sniegums vēlāk valstsvienībai ļāva nopelnīt Latvijas 2019.gada labākās sporta spēļu komandas godu.

Latvijas izlases trenerim Uščinam asistē Andrejs Narnickis, Arnolds Straume un Sandris Veršakovs. Fiziskās sagatavotības treneris ir Ēriks Visockis, fizioterapeites pienākumus pilda Agate Ādiņa, bet delegācijas vadītājs ir Guntis Ciematnieks.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies līdz 26.janvārim, un tajā pirmo reizi spēlē kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Mači norisinās Stokholmā, Malmē, Gēteborgā (visas - Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas - Austrija) un Tronheimā (Norvēģija).

Eiropas čempionātā 24 komandas ir sadalītas sešās apakšgrupas pa četrām izlasēm katrā. Pēc priekšsacīkstēm pamatturnīram kvalificēsies katru apakšgrupu divas labākās komandas, kas pēc tam divās grupās, pa sešām valstsvienībām katrā, tiks noskaidrotas četras pusfinālistes.

Finālturnīrā uzvarējusī komanda nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Eiropas vietu Olimpiādē jau nodrošinājusi pērnā gada pasaules čempione Dānija.

Latvijas izlases sastāvs 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīram:

vārtsargi - Artūrs Kuģis (Skopjes "Vardar", Ziemeļmaķedonija), Raitis Puriņš (Rīgas "Celtnieks"), Edgars Kukša ("Aurich", Vācija);

kreisā mala - Rihards Leja (Rīgas "Celtnieks"), Oskars Arājs (Dobeles "Tenax");

kreisie ārējie - Aivis Jurdžs, Emīls Kurzemnieks (abi - Dobeles "Tenax"), Nils Kreicbergs (Rīhimeki "Cocks", Somija);

saspēles vadītāji - Māris Veršakovs (Dobeles "Tenax"), Austris Tuminskis ("Aue", Vācija);

labie ārējie - Dainis Krištopāns (Skopjes "Vardar", Ziemeļmaķedonija), Ģirts Lilienfelds ("HSC Coburg 2000", Vācija), Evars Klešniks ("LiT Tribe Germania", Vācija), Jānis Pavlovičs ("Sandefjord", Norvēģija);

labā mala - Andis Ērmanis (Dobeles "Tenax"), Uvis Strazdiņš ("Kehra", Igaunija);

līnijas spēlētāji - Egils Politers, Antons Šuleiko (abi - Dobeles "Tenax"), Ingars Dude (Limožas "Hand 87", Francija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi