Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas junioru pāris izcīna 4. vietu pasaules čempionātā Standartdejās

Svētdien Rumānijā notikušajā pasaules čempionātā Standartdejās (ST) junioriem (14-15 gadi) Latvijas dejotāji Jegors Prokins un Poļina Karimova tika pie vēl viena panākuma un ļoti spraigā cīņā ieguva 4. vietu, bet otrs Latvijas pāris Marks Morozkovs un Elza Freiberga 54 duetu vidū izcīnīja 14. vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Sestdien Rumānijas pilsētā Sibiu norisinājās pasaules čempionāts pieaugušajiem Latīņamerikas (LA) dejās, bet svētdien turpat juniora vecuma dejotāji noskaidroja labākos pretējā programmā – ST dejās. Jegoram Prokinam un Poļinai Karimovai atkal izdevās veiksmīgs starts un jau trešajā čempionātā viņi sasniedza finālu. Ja 10 dejās un LA dejās viņi bija trešie un izcīnīja bronzu, tad ST dejās tikt pie trešās medaļas pirmo gadu šajā grupā startējošajiem rīdziniekiem bija ļoti grūti. Pirmais trijnieks ar Rumānijas, Vācijas un Lietuvas pāriem bija izteikts, bet Jegoram ar Poļinu nācās sīvā duelī cīnīties par 4. vietu ar otru rumāņu pāri. Latvijas dejotāji izrādījās nedaudz sekmīgāki un izcīnīja 4. vietu.

Otrs Latvijas pāris Marks Morozkovs un Elza Freiberga pasaules čempionātā startēja pirmo reizi. Debija viņiem sanāca veiksmīga, jo Marks ar Elzu iekļuva trešajā kārtā jeb ceturtdaļfināla 24-niekā. Ļoti līdzīgajā cīņā ar diviem Moldovas un vienu Slovākijas pāri par 13.-16. vietu tieši aiz pusfināla Latvijas dejotāji ieņēma 14. vietu.

Visās piecās dejās pirmo vietu ieguva un par pasaules čempioniem kļuva mājinieki Marius Tiberiu Padureans un Adelīnu Stanciu, tādējādi iepriekšējiem diviem sudrabiem 10 dejās un LA dejās pievienojot zeltu. Ļoti līdzvērtīgā duelī otro vietu ieguva Jigits Bairaktars un Lukrēcija Kuraite (Vācija) un nopelnīja otro medaļu, jo viņi uzvarēja 10 deju čempionātā, bet pirms nedēļas LA deju čempionātā nepiedalījās. Šajā čempionātā labākais pāris no Baltijas bija bronzu izcīnījušie lietuvieši Matas Puplevičus un Gabija Vilčiauskaite, Kvikstepā iegūstot otro vietu. Viņi bija vienīgais Lietuvas pāris šajā čempionātā, jo nepiedalījās spēcīgie Lukas Jasinēvičus un Meida Kibartaite, kuri noteikti pretendētu uz fināla sešinieki un kuri 10 deju čempionātā jūnijā ST deju programmā finālā saņēma gandrīz tādu pašu vērtējumu kā Prokins ar Karimovu.

Fināla sešinieku noslēdza Polijas pāris, bet tieši aiz fināla septītajā vietā ierindojās Igaunijas dejotāji Martins Makarovs un Regīna Peika.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi