Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas kērlingistes pasaules čempionātu iesāk ar zaudējumu

Latvijas sieviešu kērlinga izlase sestdien Dānijā ar zaudējumu iesāka pasaules čempionātu.

Latvijas komanda pirmajā mačā ar 5-10 piekāpās Vācijai.

Mača pirmā daļa gan bija līdzvērtīga, lai gan pāris punktu vadībā lielākoties atradās Vācija. Tiesa, pēc lieliska sestā enda, kurā tika gūti trīs punkti, Latvija panāca neizšķirtu 4-4. Tomēr lūzuma punkts pienāca nākamajā endā, kurā vācietes pamanījās gūt uzreiz četrus punktus, bet pēc tam viņas savu pārsvaru palielināja vēl par diviem punktiem.

Lai gan devītajā endā latvietes ar viena punkta iegūšanu panāca 5-10, noslēdzošo - desmito - endu komandas nemaz neaizvadīja.

Vēlāk sestdien plkst.20.30 pēc Latvijas laika vēl ieplānota cīņa ar olimpisko čempioni Zviedriju.

Svētdien Latvija spēkosies ar Kanādu, pirmdien būs mači ar Ķīnu un Skotiju, otrdien ar Dāniju un Šveici, trešdien pretī stāsies ASV, ceturtdien Latvija eksaminēs Japānu un Somiju, bet piektdien - Dienvidkoreju un Krieviju.

Pasaules čempionātā piedalās 13 izlases. Pēc viena apļa turnīra labākās divas komandas iekļūs pusfinālā, bet 3.-6.vietas īpašnieces spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Latvijas sieviešu kērlinga izlase pasaules čempionātam kvalificējās pērn, kad Eiropas čempionātā izcīnīja augsto piekto vietu.

Vācijas kērlingistes ir divkārtējas pasaules čempiones, pēdējo titulu izcīnīt 2010.gadā. Kopumā Vācija astoņas reizes finišējusi medaļās, lielāko daļu godalgu gūstot zem Rietumvācijas karoga.

Tikmēr Zviedrija ir otra titulētākā izlase aiz Kanādas, pasaules čempionātos izcīnot astoņas zelta, deviņas sudraba un septiņas bronzas medaļas. Zviedrietes ir trīskārtējas olimpiskās čempiones, četrgades nozīmīgākajā ziemas sporta veidu forumā triumfējot arī pērn.

Latvijas izlase savas pirmās divas spēles pret Vāciju un Zviedriju aizvadīs bez komandas skipa Ivetas Stašas-Šaršūnes, kura personīgu iemeslu dēļ čempionātā ieradīsies, sākot ar spēli pret Kanādas izlasi.

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs pieredzējušā skipa Ivetas Stašas-Šaršūnes komanda ar Santu Blumbergu, Ievu Krastu, Evelīnu Baroni un Tīnu Siliņu sastāvā. Komandas galvenā trenera pienākumus pildīs Kārlis Smilga.

Latvija planētas meistarsacīkstēs spēlēja arī 2010., 2013. un 2014.gadā, visas trīs reizes ieņemot 12.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi