Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijas kērlingisti nodrošina vietu PČ jaukto pāru komandā izslēgšanas turnīrā

Latvijas kērlingisti otrdien pēc uzvaras pār Igauniju nodrošināja iekļūšanu Kanādā notiekošā pasaules čempionāta jaukto pāru komandām izslēgšanas turnīrā.

Latvijas duets Andris Bremanis un Santa Blumberga ar 6-4 pieveica Igauniju, tiekot pie sestās uzvaras sešās cīņās.

Lai arī Latvijas komanda pirmajos divos endos guva pa punktam, Igaunija trešajā endā pārņēma vadību ar 3-2. Tiesa, turpinājums sekmīgāks izrādījās latviešiem, jo jau ceturtajā endā izdevās gūt divus punktus un atgūt vadību, kā arī pēcāk iegūt divu punktu pārsvaru (5-3). Noslēdzošajos divos endos izlases apmainījās punktu guvumiem, Latvijai nosargājot uzvaru.

Līdz ar to Latvijas izlase ar sešām uzvarām sešās cīņās ir A apakšgrupas galvgalī un jau nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā. Otrā ar četrām uzvarām ir Ungārija, bet pēc tam ar trim panākumiem seko Somija.

Sacensībās 39 izlases sadalītas četrās apakšgrupās. Katras grupas trīs labākās izlases, kā arī labākā no ceturtajām vietām sasniegs sacensību astotdaļfinālu.

Latvijai apakšgrupu sacensībās atlikusi vēl viena cīņa - trešdien ar Horvātiju.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šī turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 8-4 sestdien pieveica Japānu, bet svētdien ar 11-4 pārliecinoši pieveica Baltkrieviju, kā arī ar 6-5 sīvā cīņā pārspēja Ungāriju. Savukārt pirmdien ar 11-3 tika apspēlēta Brazīlija un ar 10-7 pieveikta arī Somija.

Latvijas izlases sastāvs šogad ir gados jauns, jo Bremanis vēl spēlē puišu junioru komandā, savukārt Blumberga pirms dažiem gadiem pārgāja uz sieviešu kērlingu.

Pasaules jaukto pāru čempionāts ir pēdējais turnīrs, kurā var iegūt kvalifikācijas punktus 2018.gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Latvijai pagaidām šo punktu nav, tāpēc šoreiz jāiegūst pēc iespējas augstāka vieta, lai varētu iekļūt to astoņu komandu vidū, kas piedalīsies četrgades svarīgākajā notikumā.

Jaukto pāru kērlinga sacensības nākamgad debitēs olimpisko spēļu programmā, bet atlases punktus iespējams iegūt tikai divos pasaules čempionātos - pērn Latvijas komanda neizkļuva no grupas un nesasniedza astotdaļfinālu. Kopumā šajā turnīrā pie kvalifikācijas punktiem tiks 16 labākās komandas, bet divu čempionātu šķērsgriezumā ceļazīmi uz Olimpiādi nopelnīs septiņas visvairāk punktus sakrājušās izlases, kas tādējādi pievienosies mājiniecei Dienvidkorejai.

Pasaules čempionātā jauktajiem pāriem Latvijas labākais panākums tika gūts 2008.gadā, kad šīs sacensības tika rīkotas pirmo reizi, toreiz izcīnot septīto vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi