Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas Olimpiādē pirmoreiz norisināsies sacensības regbijā 7

Šīs nedēļas nogalē Liepājā un vairākās citās Latvijas pilsētās risināsies Latvijas III Olimpiāde, kurā pirmoreiz iekļautas arī sacensības olimpiskajā sporta veidā regbijā 7, informē Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs Jānis Erenbergs.

Septiņnieku sacensības risināsies no 6. līdz 8. jūlijam Aizputes stadionā. Sieviešu konkurencē Olimpiādes turnīrā piedalīsies piecas komandas, kas 6. jūlijā savus mačus sāks pulksten 11. Sacensībām pieteikušās šādas vienības: Garkalnes novads, Jūrmala, Rīga, Jelgavas novads un Ķekavas novads. Vienkārša ir arī izspēles formula – visas komandas aizvadīs viena apļa turnīru, nosakot godalgoto un pārējo vietu ieguvējas.

Daudz ietilpīgāka būs sacensību programma vīriešu komandām, kur Olimpiādes spēlēm pieteikušās 15 vienības. Šeit sacensību izspēle aizņems trīs dienas. Vispirms komandas, sadalītas četrās grupās (trijās pa četrām un vienā pa trim vienībām) aizvadīs priekšsacīkstes. A grupā ielozētas šādas komandas: Rīga, Inčukalna novads, Beverīnas novads un Grobiņas novads. B grupā spēlēs Ķekavas novads, Baldones novads, Saldus novads un Bauskas novads. C grupā Jelgava, Vecumnieku novads, Valmiera un Ogres novads, bet D grupā Garkalnes novads, Stopiņu novads un Jūrmala. Grupu turnīra spēles sāksies piektdien, 6. jūlijā pulksten 15.00 un turpināsies līdz sestdienai, 7. jūlijam pulksten 13.20.

Tad sāksies izslēgšanas spēles, kurās iekļūs katras grupas labākās divas komandas (divas vājākās un viena trešās vietas ieguvēja no D grupas turpinās cīņu par devīto līdz 15. vietai), veidojot ceturtdaļfināla pārus, pēc tam aizvadot pusfinālu un finālu, kā arī spēles par visām vietām no pirmās līdz astotajai. Sacensības noslēgsies svētdien, 8. jūlijā, ap pulksten 16.00. Jāuzsver, ka pēc apbalvošanas, kā jau tas regbijā pieņemts, turpat Aizputes stadionā notiks sacensību trešais puslaiks.

Latvijas Regbija federācijas prezidents Juris Silovs:
Regbijs pirmoreiz ir iekļauts Latvijas Olimpiādes programmā. Tas tikai liecina par šī sporta veida augošo popularitāti. Cerams, ka olimpiādes iespaidā mūsu sporta veids gūs vēl lielāku impulsu attīstībai. Prieks, ka regbijs ir guvis atbalstītājus un domubiedrus arī ārpus Rīgas un sacensībās gan sievietēm, gan vīriešiem piedalās tik daudz komandu. Mēs ceram piesaistīt mūsu rindām vēl daudzus jaunos sportot gribētājus, tāpēc ceram uz lielu aktivitāti un sacensību izdošanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi