Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas orientēšanās stafetes komandām 12.vietas pasaules čempionātā

Šodien Somijā notiekošajā Pasaules čempionātā orientēšanās sportā Latvijas vīriešu stafetes komanda - Kalvis Mihailovs, Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks - izcīnīja 12.vietu, vēsta Latvijas Orientēšanās federācija. Nedaudz vēlāk identisku rezultātu sasniedza arī mūsu sieviešu izlase.

Stafetes distance bija Pasaules čempionāta noslēdzošās sacensības. Šodien sportisti sastapās ar līdzīgu apvidu vakardienas vidējās distances finālam - kalnainu, klinšainu un ļoti sarežģītu.

Latvijas vīriešu izlasi pārstāvēja Kalvis Mihailovs, Mārtiņš Sirmais un Edgars Bertuks. Pagājušajā gadā izcīnītā 7.vieta, kā arī sportistu sniegums šī čempionāta laikā lika lolot cerības par rezultātu starp labākajām sešām komandam vai pat par medaļām.

Tomēr jau pirmajā etapā Kalvis Mihailovs pieļāva divas kļūdas un atpalika no līderu grupas. Kalvis Mihailovs stafetes maiņā ieradās kā 16., no līderiem atpaliekot 4:28. Otrajā etapā Mārtiņš Sirmais veica labu skrējienu ar vienu nelielu kļūdu un pacēla komandu uz 13.vietu, 7:58 aiz līderiem. Pēdējā etapā tika raidīts Edgars Bertuks ar cerību, ka pa spēkam varētu būt ielauzties labāko sešiniekā, bet arī Bertukam distancē gadījās kļūdas un nācās pēdējos metros piekāpties cīņā par labāko desmitnieku, finišējot 12.vietā, 8:36 aiz pasaules čempioniem no Krievijas, kuru komandā pēdējo etapu veica Dmitrijs Cvetkovs, kurš šopavasar izcēlās ar labie rezultātiem vairākās Latvijas sacensībās.

Latvijas izlasi pārstāvēja Līga Ārniece, Inga Dambe un Aija Skrastiņa. Līga Ārniece čempionāta laikā demonstrēja labu fizisko formu, Dambe iepriekšējā dienā izcēlās ar 12.vietu vidējā distancē, bet Aija Skrastiņa iepriekš uzrādīja 19. labāko rezultātu garajā distancē. Šāds komandas sastāvs bija pietiekami spēcīgs, lai cīnītos par vietu labāko desmitniekā.

Diemžēl arī Latvijas sieviešu komanda gāja vīriešu stafešu komandas pēdās un daudz laika zaudēja pirmajā etapā. Līga Ārniece pieļāva lielu kļūdu distances otrajā pusē un finišēja 20. vietā. Inga Dambe ar lielisku sniegumu pacēla komandu uz 13.vietu, bet Aija Skrastiņa pēdējā etapā komandai izcīnīja 12.vietu.

Ar stafešu sacensībām arī 2013.gada Pasaules čempionāts orientēšanās sportā ir noslēdzies. Ar bronzas medaļu garajā distancē izcēlās Edgars Bertuks, un tas liek šo čempionātu Latvijas izlasei novērtēt kā izdevušos. Nākamgad Pasaules čempionāts notiks Itālijā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi