Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas pārim 7.vieta Pasaules kausā Latīņamerikas dejās

Portugālē notikušajā Pasaules kausā Latīņamerikas dejās ļoti labi nostartējuši Vincencs Torremade un Megija Morīte, kuri 31 pāra konkurencē iekļuva pusfinālā un izcīnīja 7.vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pasaules kausā, atšķirībā no pasaules čempionāta, valsti pārstāv viens pāris, kurš var arī nebūt attiecīgās valsts čempions vai vicečempions. Latviju pārstāvēja augusta beigās Jelgavā otro reizi karjerā Latvijas čempionātā uzvarējušie Vincencs Torremade un Megija Morīte. Ja Pasaules kausā viņiem tā bija debija, tad pasaules un Eiropas čempionātos mūsu dejotāji bija startējuši vairākkārt, labāko rezultātu sasniedzot pirms diviem gadiem – 22.vieta. 

Latvijas pāris, pārvarot pirmās divas kārtas, pārliecinoši iekļuva pusfināla divpadsmitniekā. Pusfināla kārtā Vincencs ar Megiju ļoti līdzīgi cīnījās par noslēdzošo sesto vietu finālā ar ierastajiem konkurentiem – Dānijas otro pāri Jegoru Kondratenko/Miju Linki Funku, kuri pagājušajā pasaules čempionātā bija tieši aiz mūsējiem 23.vietā.  Rumbā vairāk punktus saņēma Dānijas pāris, bet Sambā, Ča-Ča-Čā un Pasodoblē labāki bija Latvijas dejotāji, nostabilizējoties sestajā pozīcijā. Tajā brīdī šķita, ka fināls ir gandrīz sasniegts, taču pēdējā deja ieviesa korekcijas. Džaivā Torremade ar Morīti saņēmu sliktāku vērtējumu nekā iepriekšējās dejās, turpretī Dānijas dejotāji vienu no labākajiem. Līdz ar to Vincencs un Megija ieguva 7.vietu, kas tik un tā vērtējams kā panākums.

Pasaules kausā zem citu valstu karoga startēji vēl daži Latvijas dejotāji. Šī gada Austrijas čempioni Gustavs Ernests Arājs/Jaroslava Hūbera un Azerbaidžānas čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Artūrs Tagirovs/Rebeka Čerepanova pirmajā kārtā un arī pēc tam pārdejošanā uzrādīja gandrīz vienādus rezultātus divdesmitnieka beigās, abiem pāriem iekļūstot ceturtdaļfinālā. Arājs ar savu partneri ceturtdaļfinālā saglabāja 19.vietu, bet Artūrs ar Rebeku tomēr ierindojās 24.vietā.

Finālā pārliecinošu uzvaru svinēja pagājušā Eiropas čempionāta 7.vietas ieguvēji Paskāls Gijoms/Rosa Karne no Spānijas. Pasaules un Eiropas čempionāta devītais pāris Pauls Modlovans/Kristīna Tatara no Rumānijas izcīnīja otro vietu, bet bronzas medaļas nopelnīja pēdējo trīs gadu 5.vietas ieguvēji Krievijas čempionātā Maksims Jelfimovs/Jevgēņija Čurikova, kuri pirms diviem gadiem Eiropas kausā Salaspilī bija otrie. Ceturto vietu ieguva Vācijas piektais pāris Ravzans Dumitresku/Žaklīna Josa. Savukārt piektajā vietā ierindojās Čehijas vicečempioni Tomass Gāls/Sabina Karaskova, kuri 2019.gadā Eiropas kausā palika 9.vietā, kad fināla sešinieku sasniedza mūsu Maksims Kravčenko ar Paulu Kukuti. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi