Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas pāris iekļūst ceturtdaļfinālā pasaules U21 čempionātā 10 dejās

Vācijā notikušajā pasaules čempionātā 10 dejās (5 Standartdejas+5 Latīņamerikas dejas) U21 grupai ceturtdaļfinālu sasnieguši Hardi Vahtra un Karīna Kārkliņa, kuri ieguvuši 17. vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Sekmīgāk nekā septembrī Eiropas čempionātā tagad pasaules čempionātā 10 dejās nostartējuši Hardi Vahtra un rīdziniece Karīna Kārkliņa. Ja pirms trim mēnešiem kontinenta čempionātā Latvijas vadošais U21 grupas pāris 10 dejās ierindojās aiz ceturtdaļfināla 26. vietā, tad pasaules čempionātā viņiem izdevās ne tikai sasniegt ceturtdaļfinālu, bet arī iekļūt labāko divdesmitniekā. Hardi ar Karīnu vairāk punktus sapelnīja savā spēcīgākajā programmā Standartdejās (ST) un ieguva 17. vietu.

Vahtram un Kārkliņai pēdējās nedēļas bijušas ļoti intensīvas ar nozīmīgām sacensībām. Pirms trim nedēļām viņi sasniedza pusfinālu Salaspilī notikušajā pasaules čempionātā U21 ST dejās, bet pagājušajā nedēļas nogalē Eiropas čempionātā pieaugušajiem Viļņā ieņēma 30. vietu.

Finālā cīņa par titulu izvērtās ļoti līdzīga starp Jaroslavu Kiseļevu/Sofiju Filipčuku no Armēnijas un Dāvidu Jenneru/Elizabetu Tuigunovu no Vācijas. Iegūstot pirmo vietu Lēnajā valsī, Lēnajā Fokstrotā un Kvikstepā, bet pārējās septiņās dejās esot otrajiem, Eiropas čempionu titulam šajā programmā Armēnijas dejotāji pievienoja arī pasaules čempionāta zeltu. Kiseļevs ar Fiļipčuku pirms diviem mēnešiem uzvarēja Latīņamerikas (LA) dejās, bet Salaspilī ST dejās nopelnīja bronzu.

Līdz ar to pieaugušo pasaules čempionāta pusfinālisti Jenners un Tuigunova, kuri uzvarēja visās piecās LA dejās, bet ST dejās bija trešie, ieguva sudraba medaļu. Savukārt Tango un Vīnes valsī uzvarējušie Moldāvijas dejotāji Dumitru Sardari/Vanessa Vanderkinka  noslēdza godalgoto trijnieku. Fināla sešiniekā iekļuva arī Spānijas, Kazahstānas un Bulgārijas pāri. Baltijas valstu vidū labāko rezultātu uzrādīja lietuvieši Kristupas Mlinskas/Liepa Rudničkaite, kuri sasniedza pusfinālu un izcīnīja 9. vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi