Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas pāris iekļūst finālā pasaules čempionātā 10 dejās

Portugālē notikušajā pasaules čempionātā Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) profesionāļu divīzijā 10 dejās (5 Standartdejas + 5 Latīņamerikas dejas) 19 pāru konkurencē fināla sešiniekā iekļuva un piekto vietu ieguva Marts Puniņš un Dana Jākobsone, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis. Par čempioniem otro gadu pēc kārtas kļuva Dānijas dejotāji Bjorns Bičs un Ešli Viljamsone.

Pirms nedēļas Super Grand Prix 5.vietu Standartdejās (ST) ieguvušie Marts Puniņš un Dana Jākobsone (Dūšas deju skola) savā pirmajā pasaules čempionātā profesionāļu divīzijā reāli pretendēja uz fināla sešinieku. Latvijas pāris pārliecinoši pārvarēja ceturtdaļfinālu un pusfinālu, piesakoties arī uz godalgām. Finālā Martam un Danai sanāca ļoti līdzīga cīņa par 4.vietu ar Vācijas dejotājiem Valentīnu un Renāti Lusiniem. Pēc piecām ST dejām pavisam nedaudz priekšā atradās Vācijas dejotāji, bet pēc otrās no piecām Latīņamerikas (LA) dejām Ča-Ča-Čā 4.vietā jau sāka nostabilizēties mūsu pāris. Lai arī noslēdzošajā dejā Džaivā labāku vērtējumu vēlreiz saņēma Puniņš ar Jākobsoni, tomēr vāciešu Rumbā un Pasodoblē iekrātais pārsvars palīdzēja viņiem kopvērtējumā iegūt 4.vietu. Līdz ar to Marts un Dana ar 10 dejās nopelnītajiem 331,500 punktiem čempionātu noslēdza 5.vietā, līdz ceturtajai vietai pietrūkstot tikai 0,190 punktiem.

Savu favorīta statusu apliecināja un, iegūstot pirmās vietas visās desmit dejās, otro gadu pēc kārtas pārliecinošu uzvaru izcīnīja dāņi Bjorns Bičs un Ešlija Viljamsone, kuri pasaules čempionu titulu 10 dejās amatieriem ieguva no 2010. līdz 2013.gadam. Dānijai vēl vienu medaļu nopelnīja Nikolajs Lunds un Marta Kocika, kuri ieņēma trešo vietu. Tikmēr par pārsteigumu parūpējās un otrajā vietā ierindojās itāļi Mario Kekinati un Rosario Mesina Denaro, kuri pagājušajā gadā bija tikai vienpadsmitie amatieru kategorijā.

Tikmēr Čehijā Eiropas kausā 10 dejās amatieriem Artūrs Tagirovs un Rebeka Čeripanova (Dance4you) 19 pāru vidū ieņēma 13.vietu, nedaudz pietrūkstot līdz pusfināla divpadsmitniekam. Savā spēcīgākajā programmā LA dejās viņi bija pat starp astoņiem labākajiem, taču ST dejās uzrādītais 15.rezultāts neļāva Artūram un Rebekai iekļūt pusfinālā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi