Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas pāris iekļūst pusfinālā Eiropas čempionātā U21 Standartdejās

Polijā notikušajā Eiropas čempionātā Standartdejās (ST) U21 grupai pusfinālā iekļuva un 11. vietu izcīnīja Latvijas pāris Hardi Vahtra un Karīna Kārkliņa, bet rīdzinieki Ernests Dimants un Marija Paščenko 49 pāru konkurencē uzrādīja līdzīgu rezultātu, ierindojoties tieši aiz pusfināla 13. vietā, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pasaules čempionāti U21 grupai visās trijās deju programmās jau notiek vairākus gadus, bet Eiropas čempionāts šai vecuma grupai ir jaunievedums, ko Starptautiskā Sporta deju federācija (WDSF) ir nolēmusi ieviest no šī gada. Atšķirībā no citām grupām U21 valsti var pārstāvēt nelimitēts pāru skaits un arī jebkurš dejotāju pāris neatkarīgi no ieņemtās vietas valsts čempionātā vai reitingā.

Latviju šajā čempionātā Elblongā pārstāvēja četri deju pāri, un visi sasniedza ceturtdaļfinālu jeb iekļuva labāko 24 vidū, diviem ļoti līdzvērtīgi cīnoties par iekļūšanu pusfinālā, bet pārējiem diviem tikpat līdzvērtīgi par divdesmitnieka sasniegšanu.

Galvenās cerības saistījās ar Hardi Vahtru/Karīnu Kārkliņu un Ernestu Dimantu/Mariju Paščenko. Pagājušā gada spraigā konkurence abu pāru starpā šogad bija vērojama tikai vienu reizi, jo Vahtra ar rīdzinieci Kārkliņu no janvāra pārgāja pieaugušo grupā, bet Dimants ar Paščenko noslēdz vēl pēdējo gadu jauniešos. Augustā spēcīgajās “German open” sacensībās Štutgartē U21 grupā Ernests ar Mariju bija tieši priekšā Hardi un Karīnai, bet tagad abi Latvijas pāri samainījās vietām.

Pagājušā gada Eiropas čempionāta finālisti jauniešu grupā (16-18 gadi) Vahtra ar Kārkliņu spēja iekļūt pusfināla divpadsmitniekā U21 grupā, izcīnot 11. vietu. Šī gada jauniešu grupas pasaules čempionāta pusfinālisti Dimants un Paščneko bija ārkārtīgi tuvu tā paša paveikšanai arī U21 grupā kontinenta čempionātā, taču līdz divpadsmitniekam viņiem pietrūka nieka viena punkta, iegūstot 13. vietu. Tikpat līdzīgi savā starpā cīnījās arī ceturtdaļfinālā tikušie rīdzinieki Klāvs Riemers-Silarājs/Patrīcija Mariņaka un rīdzinieki Oļegs Bērziņš/Amanda Meinarte. Pēc trešās dejas Vīnes valša nedaudz priekšā atradās Oļegs ar Annu, bet beigās pēc piektās dejas Kvikstepa Klāvam ar Patrīciju izdevās apsteigt viņus. Cīņā par noslēdzošajām vietām divdesmitniekā Latvijas pāri ieņēma 19. un 20. vietu.

Cīņa par uzvaru izvērtās ārkārtīgi līdzīga. Uzvarot Lēnajā valsī, Vīnes valsī un Kvikstepā par čempioniem kļuva Dumitru Sardari un Melisa Vederkinka no Moldovas. Interesanti, ka Sardari ar iepriekšējo partneri 2021. gadā pasaules čempionātā jauniešiem bija tieši aiz Dimanta un Paščenko 27. vietā, bet šogad ar Vederkinku nopelnīja pilnu medaļu komplektu, jo pirms divām nedēļām bija trešie pasaules čempionātā U21 Latīņamerikas dejās, bet septembra sākumā izcīnīja sudrabu Eiropas čempionātā U21 10 dejās.

Lai arī uzvarēja Tango un Lēnajā Fokstrotā un no tiesnešiem saņēma visvairāk pirmo vietu, tomēr pēc skeitinga sistēmas ar otro vietu nācās samierināties rumāņiem Konstantīnam Serbanam Clitam un Aurorai Džionkadai. Pirms diviem gadiem jauniešos izcīnītajai bronzai vēl vienu šāda kaluma medaļu pievienoja Igaunijas pāris Aleksejs Besonovs/Sāra Sofija Barjabina, kuri tika uzskatīti par galvenajiem favorītiem, jo augustā “German open” un arī pirms tam bija apsteiguši Moldovas un Rumānijas pāri. Arī Lietuvai šis čempionāts izvērtās ļoti sekmīgs, jo finālā iekļuva divi šīs valsts pāri. Pēc septītajām un astotās vietas iepriekšējos divos gados savu pirmo finālu sasniedza un 5. vietu ieguva Aurimas Meška/Aine Rutkauskaite, bet pagājušajā gadā bronzu pasaules un arī Eiropas čempionātā jauniešiem izcīnījušie Edvardas Masaro/Gabija Lapsevičute noslēdza fināla sešinieku.

Pēc mēneša, 19. novembrī, Salaspilī noskaidros labākos pasaules čempionātā U21 ST dejās, kur varēs redzēt lielāko daļu no Eiropas čempionātā startējušajiem pāriem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi