Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas pāris iekļūst pusfinālā pasaules čempionātā Standartdejās

Pasaules čempionātā Standartdejās (ST) Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) profesionāļu divīzijā, kas nedēļas nogalē norisinājās Maskavā, 32 pāru konkurencē pusfinālā iekļuva un devīto vietu ieguva rīdzinieki Marts Puniņš un Dana Jākobsone. Par uzvarētājiem negaidīti kļuva dāņi Bjorns Bičs un Ešli Viljamsone, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Marts Puniņš ar Danu Jākobsoni pirms mēneša Portugālē WDSF profesionāļu divīzijā pasaules čempionātā 10 dejās (5 Standartdejas+5 Latīņamerikas deja) startēja ļoti labi, iekļūstot finālā un izcīnot 5.vietu. Lai arī individuāli ST deju programmā to atkārtot bija grūtāk, Dūšas deju skolas dejotāji mērķēja uz finālu arī pagājušajā nedēļas nogalē Maskavā. Neskatoties uz to, ka pirmajā kārtā astotdaļfinālā mūsējie ļoti blīvajos rezultātos bija tikai piecpadsmitie, ceturtdaļfinālā jau uzrādītais dalītais 6.-7.rezultāts ar Īrijas pāri deva Latvijas dejotājiem reālas cerības uz fināla sešinieku.

Pusfinālā labāko sešinieks tomēr nebija aizsniedzams. Marts un Dana apsteidza īrus, bet līdzīgā cīņā par 7.-9.vietu tomēr piekāpās Itālijas un Krievijas otrajiem pāriem, čempionātu pabeidzot 9.vietā. Pirms diviem gadiem Andrejam Rogovenko un Annai Vorončukai spēcīgākā konkurencē izdevās sasniegt 7.vietu, kas ir augstākais mūsu valsts rezultāts WDSF profesionāļu divīzijā ST dejās.

Tā kā divkārtējie pasaules čempioni Benedeto Ferudžija/Klaudija Kellere no Vācijas šogad beidza aktīvās sportiskās gaitas, tad galvenie pretendenti uz uzvaru bija trīskārtējie vicečempioni Donatas Veželis un Līna Hatkevičiute. Taču šī gada Eiropas čempioniem no Lietuvas diemžēl ceturto gadu pēc kārtas nācās saņemt sudraba medaļas, jo negaidīti uzvaru izcīnīja pasaules čempioni 10 deju programmā Bjorns Bičs un Ešli Viljamsone, kurus kopā ar vēl citiem labiem pāriem varēsim redzēt 16.decembrī Rīgā pasaules čempionātā Standartdeju šovā, kas norisināsies Starptautiskā sporta deju festivāla Baltic Grand Prix 2018 ietvaros. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena tāpat kā Eiropas čempionātā kāpa Nikolajs Darins un Natālija Seredina no Moldovas.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi