Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas pāris izcīna bronzu pasaules junioru čempionātā Latīņamerikas dejās

Sestdien Portugālē notikušajā pasaules junioru (14-15 g.) čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās panākumu guvuši rīdzinieki Jegors Prokins un Poļina Karimova, kuri izcīnījuši bronzas medaļu. Labs starts arī Kristiānam Kalvānam un Deborai Čerepanovai, kuriem 63 pāru konkurencē izdevies iegūt 16. vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Šo sestdien Portugālē norisinājās šī gada otrais pasaules čempionāts junioriem jeb 14-15 gadus vecajiem dejotājiem, noskaidrojot labākos LA deju programmā. Jūnija sākumā Vācijā šai grupai tika aizvadīts pasaules čempionāts 10 dejās, kur Jegors Prokins un Poļina Karimova uzrādīja trešo rezultātu un nopelnīja bronzu. Medaļu pretendentu vidū rīdzinieki bija arī LA dejās.

Prokins un Karimova ar katru kārtu savas pozīcijas uzlaboja. Ceturtdaļfinālā jeb divdesmitčetriniekā viņi iekļuva ar dalītu 7.-.9. rezultātu, pusfināla divpadsmitniekā iegāja kā sestie, bet fināla sešinieku sasniedza ar līdzīgu rezultātu no ceturtās līdz sestajai vietai, kaut arī pēc pirmajām divām pusfināla dejām Sambas un Ča-Ča-Čā vadošais Latvijas pāris dalīja 6. līdz 8. vietu. Finālā sanāca vēl labāk, un tiesnešu vērtējums neradīja šaubas, ka Jegors ar Poļinu izcīnīs medaļu. Rumbā viņi bija otrie, bet pārējās četrās dienās iegūta trešā vieta, kaut arī Ča-Ča-Čā un Džaivā bija tik tuvu otrajai vietai. Līdz ar to Jegors un Poļina nopelnīja šogad otro bronzas medaļu.

Savā debijā pasaules čempionātos atzīstams starts padevās arī otrajam Latvijas pārim Kristiānam Kalvānam un Deborai Čerepanovai. Rīdzinieki pārliecinoši pārvarēja pirmās divas kārtas un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur uzrādīja 16. rezultātu. Par trim vietām viņi apsteidza labāko Lietuvas pāri Lukasu Jasineviču/Meidu Kibartiti, kuri negaidīti palika 19. vietā, bet jūnijā 10 deju čempionātā bija tieši aiz Prokina un Karimovas ceturtie.

Šajās sacensībās dominēja un pārliecinoši par pasaules čempioniem kļuva Ivans Mariničs/Melānija Petrova no Kipras, kuri pagājušajā gadā ieņēma 15. vietu. Tāpat kā desmit dejās sudrabs tika rumāņiem Mariusam Tiberiu Padureanam/Adelīnai Stanciu. Tā kā nestartēja pasaules čempioni 10 dejās Jigits Bairaktars/Lukrēcija Kuraite no Vācijas, kuri jūnijā pārliecinoši bija pirmie visās desmit dejās, tad Vācijai nācās palikt bez medaļas, šīs valsts pāriem ieņemot ceturto un sesto vietu.  

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi