Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas pāris Ricotto un Klonova pirmo reizi sasnieguši pusfinālu PČ senioriem Standartdejās

Vācijas pilsētā Brēmenē notikušajā pasaules čempionātā Standartdejās (ST) Senioriem I (35 gadi un vecāki) panākumu guvuši un 10. vietu 66 pāru konkurencē izcīnīja Latvijas pārstāvji Marko Ricotto un Alīna Kļonova, pirmo reizi karjerā sasniedzot pusfinālu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Itālis Marko Ricoto un rīdziniece Alīna Kļonova kopā dejo un pārstāv Latviju kopš 2014. gada. Iepriekšējos trijos pasaules čempionātos 35 gadus veco un vecāko dejotāju vidū no 2019. – 2021. gadam viņi iekļuva ceturtdaļfinālā, iegūstot 18., 19. un 23. vietu. Šogad Marko ar Alīnu nostartēja vissekmīgāk, pirmo reizi sasniedzot pusfinālu. Blīvajos rezultātos pusfinālā Latvijas pāris ar nopelnītajiem astoņiem punktiem uzrādīja desmito rezultātu, tikai par vienu punktu atpaliekot no 9. vietas, bet no 7. vietas šķīra četri punkti. Tā ir pirmā reize, kad Latvija bija pārstāvēta pusfinālā pasaules čempionātā Senioriem ST dejās.

2022. gadā izcīnīto titulu aizstāvēja un par divkārtējiem pasaules čempioniem Senioru grupā kļuva itāļi Manuels Guidotti un Silvija Mariotti. Jau piekto čempionātu pēc kārtas sudraba medaļu ieguva 2018. gada čempioni no Vācijas Fabians Vendts un Anne Šteinmana, bet krietni augstāk nekā citas reizes tika un pirmo medaļu nopelnīja trešo rezultātu uzrādījušie vācieši Alekzanders un Laura Foges, kuri iepriekšējos divus gadus bija aiz pusfināla robežas, bet 2020. gadā ieņēma vien 31. vietu.

Jau ziņojām, ka turpat Vācijā Senioru II grupā (45 g. un vecāki) bronzas medaļu izcīnīja SDK “Dancers” dejotāji Gatis un Jūlija Simsoni, kuri pirms tam trijos čempionātos Senioru I grupā arī bija iekļuvuši ceturtdaļfinālā kopā ar Ricotto un Kļonovu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi