Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas pāris Šurins/Meškova pirmo reizi uzvar Pasaules kausā Standartdejās

Lielisku panākumu pagājušajā nedēļas nogalē guvuši Latvijas dejotāji Vadims Šurins/Anastasija Meškova, kuri izcīnījuši uzvaru Ķīnā notikušajā Pasaules kausā Standartdejās (ST), informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Daudzkārtējie valsts čempioni Vadims Šurins un Anastasija Meškova 2022. gada decembrī Itālijā pirmo reizi Latviju ieveda finālā pasaules čempionātā ST dejās, izcīnot 5.vietu. Tieši to pašu viņi paveica arī šogad jūlijā pasaules čempionātā Ķīnas pilsētā Vuksī. Pagājušajā nedēļas nogalē citā Ķīnas pilsētā norisinājās Pasaules kauss, kas tiek rīkots papildu pasaules čempionātam un kur startē tikai viens pāris no valsts, ne divi, kā tas ir pasaules čempionātos. Arī pasaules čempionātos konkurence ir spēcīgāka.

Vadims ar Anastasiju 22 dalībnieku vidū bija vienīgie no pasaules čempionāta fināla, līdz ar to Latvijas pāris tika uzskatīti par šī gada Pasaules kausa favorītiem ST dejās. Divkārtējie pasaules čempionāta finālisti no Latvijas pārliecinoši uzvarēja visās piecās dejās – Lēnajā valsī, Tango, Vīnes valsī, Lēnajā Fokstrotā, Kvikstepā – un pirmo reizi kļuva par Pasaules kausa ieguvējiem.  Šurins/Meškova iepriekš bija izcīnījuši visas godalgotās vietas Eiropas kausos, ieskaitot uzvaru 2013. gadā Rīgā.

Otro vietu ieguva Polijas čempionāta bronzas medaļnieki Bartlomejs Škutniks/Agata Brihi, bet dažās dejās viņiem tuvu esošie pasaules čempionāta pusfinālisti Dušans Grula/Giada Krognolini no Slovākijas ieņēma trešo vietu. Tieši aiz fināla 7. vietā ierindojās Lietuvas ceturtais pāris Laurinas Makarovas/Kotrina Ambrazavičute.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi