Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas pāris trešo reizi vēsturē sasniedz pusfinālu PČ Standartdejās

Svētdien Ķīnā notikušajā pasaules čempionātā Standartdejās (ST) savus labākos karjeras rezultātus uzrādījuši abi Latvijas pāri, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Vadims Šurins ar Anastasiju Meškovu 71 pāra konkurencē iekļuva pusfinālā un izcīnīja 9.vietu, bet tūdaļ aiz pusfināla 13.vietā ierindojās Edgars Līnis un Elīza Ancāne. Par čempioniem trešo gadu pēc kārtas kļuva Dmitrijs Žarkovs un Olga Kuļikova no Krievijas.

Pagājušā nedēļas nogale sporta deju sfērā bija čempionātiem bagāta. Kamēr jaunieši Eiropas čempionātā un juniori pasaules čempionātā ST dejās sacentās Slovākijā, tikmēr pieaugušie šajā pašā programmā labākos pasaulē noskaidroja Ķīnā. Uz tālo Āzijas valsts pilsētu Čengdū bija devušies 71 pāris no 40 valstīm, ieskaitot abus vadošos Latvijas pārus, kuru mērķis bija iekļūt pusfinālā. Mūsu cerības veicināja iepriekšējos gados finālos iekļuvušo Dānijas čempionu pāriešana profesionāļos dienu pirms pasaules čempionāta.

Neskatoties uz to, ka Latvijas čempionātā un valsts reitingā viņi ieņēma otro vietu, tomēr lielākas cerības saistījās ar pirmo sezonu mūsu valsti pārstāvošajiem Vadimu Šurinu un Anastasiju Meškovu. Viņi starptautiskajās sacensībās vienmēr uzrāda labākus rezultātus un pasaules rangā no Latvijas atrodas visaugstāk. Eiropas čempionātā trīs reizes desmitniekā tikušajiem Šurinam un Meškovai savā debijā pasaules čempionātā arī izdevās būt starp labākajiem desmit. Pasaules ranga trīspadsmitais pāris izcīnīja 9.vietu, kas ir Latvijas augstākais rezultāts pasaules čempionātos ST dejās.

Pirmie vienpadsmit bija samērā daudz priekšā pārējiem, taču par noslēdzošo divpadsmito vietu pusfinālā izvērtās līdzīga cīņa starp trim pāriem – Ķīnas, Dānijas un pasaules rangā 18.vietā esošajiem Edgaru Līni un Elīzu Ancāni. Dāņus izdevās atstāt aiz sevis, bet ķīnieši mūsējos nedaudz apsteidza un kā pēdējie iekļuva pusfinālā.

Līdz ar to 2016.gadā iegūto 14.vietu Edgars un Elīza uzlaboja par vienu pozīciju. Uz divpadsmitnieku pretendēja un 16.vietu ieņēma šogad par Polijas čempioniem kļuvušie Dariušs Mika un latviete Madara Freiberga.

Šī bija trešā reize, kad mūsu pāris dejoja pasaules čempionātā pusfinālā pieaugušajiem ST dejās, jo līdz šim no Latvijas to bija paveikuši Andželo Madonia/Jeļena Samuilova (2008.gadā) un Edgars Gasjūns/Jeļena Samuilova (2005.gadā).

Finālā norisinājās ierastā spēkošanās starp pēdējo divu gadu uzvarētājiem Dmitriju Žarkovu/Olgu Kuļikovu un 2014.gada čempioniem Simoni Segatori/Aneti Sudolu (Vācija), taču šī cīņa šoreiz nebija tik sīva kā pagājušajā gadā, uzvaru atkal svinot Krievijas dejotājiem. Līdz ar to Vācijas pārim, kas pasaules čempionātos finālā nepārtraukti dejo kopš 2007.gada un trijniekā iekļuva astoto gadu pēc kārtas, atkal nācās samierināties ar 2.vietu. Tikmēr ceturto gadu pēc kārtas bronzas medaļas izcīnīja lietuvieši Evaldas Sodeika/Ieva Zukauskaite, bet 5.vietu ieguvušie Vaidotas Lācītis/Veronika Golodņeva parūpējās, lai trešo gadu pēc kārtas mūsu dienvidu kaimiņi finālā būtu pārstāvēti ar abiem pāriem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi