Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas pāris veiksmīgi sasniedz pusfinālu pasaules čempionātā jauniešiem Latīņamerikas dejās

Pasaules čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās jauniešiem (16-18 g.), kas norisinājās Itālijā, caur “adatas aci” pusfinālā iekļuva un beigās 9.vietu ieguva Latvijas dejotāji Artēmijs Plakitins un Nellija Vorobjova, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pirms pusotra mēneša Eiropas čempionātā LA dejās rīdzinieki Artēmijs Plakitins un Nellija Vorobjova (SDK “Dzintars”) ierindojās tieši aiz fināla 7.vietā. Nedaudz spēcīgākā konkurencē pasaules čempionātā iekļūšana pusfinālā viņiem nācās krietni grūtākā cīņā, klāt stāvot veiksmei. Tā kā ceturtdaļfinālā iekļuva 25, nevis 24 pāri, tad Artēmijam ar Nelliju 13.rezultāts tomēr ļāva kā pēdējiem sasniegt pusfinālu. Parasti pusfinālā tiek 12 pāri. Tikai par punktu mazāk nopelnīja portugāļi, kuriem nācās samierināties ar 14.vietu un palikšanu ceturtdaļfinālā. Beigās Plakitinam un Vorobjovai izdevās pakāpties uz 9.vietu.

Otrs Latvijas pāris Danils Ternoviks un Sindija Granta no Liepājas SDK “Lesto” bija ļoti tuvu tam, lai atkārtotu Eiropas čempionāta veikumu un iekļūtu ceturtdaļfinālā, tomēr viņiem veiksme neuzsmaidīja. Līdz 24-niekam kurzemniekiem pietrūka pāris punktu, 60 pāru konkurencē ieņemot dalītu 28.-29.vietu.

Finālā dominēja Eiropas čempioni no Itālijas Luidži Laroka un Marika Skerra, pievienojot arī pasaules čempionu titulu. Otrās un trešās vietas ieguvēji arī bija tie paši, tikai mainītā secībā. Sudrabu šoreiz ieguva rumāņi Bogdans Kostners un Daiana Dumitru, bet Armēnijas pārim Ņikitam Zemiļanojam un Amēlijai Seferijanai bronzas medaļa. Ceturto vietu ieguva ungāri, piektie bija moldāvi, bet fināla sešinieku noslēdza pirms divām nedēļām Salaspilī pasaules čempionātā tikai 5.vietu ieguvušie Vladislavs Eipjonoks un Alua Kargabajeva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi