Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Latvijas regbija-7 izlase Eiropas olimpiskās kvalifikācijas turnīru iesāk ar zaudējumu Vācijai

Latvijas regbija-7 valstsvienība Portugālē notiekošo Eiropas olimpiskās kvalifikācijas turnīru sestdien iesāka ar zaudējumu Vācijas komandai.

Latvija sacensību pirmajā duelī ar 5:31 piekāpās vāciešiem. Turpinājumā B apakšgrupas otrajā mačā Latvija plkst.17.28 cīnīsies ar kaimiņiem lietuviešiem, bet plkst.19.22 sacentīsies ar Rumāniju.

Lietuva šī turnīra pirmajā spēlē ar 29:7 pārspēja Rumānijas valstsvienību, tādējādi kopā ar vāciešiem kļūstot par B apakšgrupas līderiem.

Komandas olimpiskā Eiropas kvalifikācijas turnīra pirmajā dienā četrās grupās sadalītas pēc pozīcijas rangā, ņemot vērā to vietas Eiropas "Grand Prix" turnīrā, kā arī Eiropas čempionāta A un B divīzijās. Kā zināms, A divīzijas divu turnīru summā Latvija ieņēma trešo vietu.

Latvija B grupā spēlē ar "Grand Prix" piektās vietas ieguvēju Vāciju, devītās vietas īpašnieci Lietuvu, kā arī Rumāniju, kas sacensībās ieņēma 12.pozīciju.

Otrajā dienā komandas atkal sadalīs rangā - attiecīgi trīs pirmās, trīs otrās, trīs trešās un trīs ceturtās vietas. Trīs grupu divas labākās komandas un divas labākās trešo vietu ieguvējas spēlēs ceturtdaļfinālā, bet pārējās četras komandas cīnīsies par devīto pozīciju.

No "Grand Prix" sacensībām šim turnīram kvalificējās Krievija, Gruzija, Itālija, Vācija, Lietuva, Rumānija, Portugāle un Beļģija, kamēr no A divīzijas - Latvija, Polija un Ukraina. Kā vienīgā B divīzijas pārstāve šajā turnīrā būs Īrija.

Eiropas olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Lisabonā noteiks trīs komandas, kuras no kontinenta spēlēs pasaules olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

No "Grand Prix" sērijas, kas pagājušajā nedēļas nogalē noslēdzās Anglijā, uzreiz olimpiskajām spēlēm kvalificējās Francija. Savukārt otro vietu kopvērtējumā ieguvusī Spānija uzreiz iekļuva pasaules olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Nākamā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīram vīriešu komandām jau kvalificējušās četru pirmo vietu ieguvējas no sezonas galveno sacensību, deviņu posmu seriāla World Series - Fidži, Dienvidāfrika, Jaunzēlande un Lielbritānija, kā arī Ziemeļamerikas un Karību jūras valstu čempione ASV, Dienvidamerikas čempione Argentīna un Eiropas čempione Francija. Vēl viena vieta piešķirta rīkotājai Brazīlijai.

Atlikušās četras vietas ieņems Āfrikas, Āzijas un Okeānijas čempioni, bet par vēl vienu vietu cīnīsies pārējās 16 labākās komandas no visas pasaules.

Šajā pēdējās cerības turnīrā no Eiropas bez Spānijas startēs vēl trīs komandas. Savukārt pa trim būs no Āfrikas un Āzijas, pa divām no Ziemeļamerikas un Karību jūras valstīm (Kanāda un Meksika), kā arī Okeānijas un Dienvidamerikas (Urugvaja un Čīle).

Zīmīgi, ka izšķirošajā kvalifikācijas kārtā tiks sadalīta tikai viena ceļazīme uz olimpiskajām spēlēm.

Latvijas izlases sastāvs olimpisko spēļu Eiropas kvalifikācijas turnīram Lisabonā:

Ainārs Bērziņš, Vigo Valdavs, Pavels Tulubjevs, Valters Raņķis, Kristaps Bērziņš (visi - "Livonia"), Elmārs Šefanovskis, Emīls Cēburs, Emīls Balodis, Toms Asejevs (visi - "Miesnieki"), Nauris Bērziņš ("Ovāls"), Dāvis Bajārs ("Fēnikss"), Dāvis Jansons ("Marist Albion", Jaunzēlande).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi