Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Otrdiena, 11. jūnijs
Mairis, Ingus, Vidvuds

Latvijas regbija izlases jaunais treneris Lisko: Vēlos mainīt izpratni par spēli

Latvijas regbija valstsvienības jaunais treneris Sergejs Lisko vēlas mainīt sapratni par spēli un ieviest jaunas vēsmas izlases spēlēs sākot Eiropas Nāciju kausa (ENC) izcīņas turnīru, viņš sacīja pirmdien notikušajā preses konferencē.
Krievijas regbija kluba Maskavas Fiļi galvenais treneris Lisko apvienos darbu klubā un Latvijas izlasē, kas ENC turnīru sāks 27. oktobrī izbraukumā pret Serbiju, bet 3. novembrī Daugavas stadionā Rīgā spēlēs pret Dāniju. Pavasarī Latvija 30. martā viesosies pie Andoras un 6. aprīlī pret Izraēlu spēlēs viesos.

21. oktobrī Latvijas universitātes stadionā ar spēli pret Lietuvu paredzēta Latvijas regbistu pārbaudes spēle, kurā jaunais treneris pārbaudīs komandas kandidātus.

“Latvijas regbijam ir liela vēsture. Taču es vēlos, lai tiktu pārskatīta sapratne par spēli,” sacīja Lisko. “Es ļoti ceru, ka došu labumu Latvijas regbijam un varēšu realizēt savas trenera vēlmes.”

Lisko klātienē svētdien vēroja Latvijas čempionāta spēli, kurā Kalve tikās ar Eži/LMT, taču lielāku iespaidu viņš cer gūt no pārbaudes spēles pret Lietuvu. Latvijas klubu treneri ir lūgti ieteikt kandidātus valsts izlasei.

Pirmajā spēlē Nāciju kausa turnīrā nepiedalīsies Krievijas čempionvienības Krasnojarskas Jeņisej regbisti Jurijs Baranovs un Uldis Saulīte, jo viņiem vēl būs jāaizvada pēdējā spēle nacionālajā čempionātā. Abi potenciālie līderi būs Rīgā uz 3. novembra spēli, kad valstsvienībā noteikti spēlēšot arī trešais Latvijas regbija profesionālis Nauris Bērziņš, kurš klubu līmenī Krievijā pārstāv Kazaņas klubu.

Pēc izkrišanas no Eiropas Nāciju kausa 2A divīzijas Latvijai nākamās divas sezonas jāspēlē pakāpi zemākajā 2B divīzijā. Pirmajā sezonā apļa turnīrā tiks noskaidrota šīs grupas uzvarētāja komanda, kas iegūs tiesības piedalīties Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas spēlēs.

2015. gada PK finālturnīrs notiks Anglijā ar 20 komandu piedalīšanos. Saskaņā ar 2011. gada PK rezultātiem no Eiropas tam jau kvalificējušās sešas komandas, visas, kas piedalās Sešu nāciju turnīrā, ‒ Francija, Anglija, Velsa, Skotija, Īrija un Itālija. Kvalifikācijas kārtās tiks noteiktas trīs komandas no Eiropas, bet vēl vienai ir cerības tikt uz finālturnīru pēdējās cerības turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Prieka brīžu vairāk

Latvijas vieglatlētikas komandā personiskais rekords un veiksme kvalifikācijā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi