Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Latvijas regbija izlases uzdevums Eiropas Nāciju kausa izcīņā ieņemt vismaz trešo vietu grupā

Latvijas regbija izlases uzdevums pirms sestdien paredzētā starta Eiropas Nāciju kausa izcīņā ir ieņemt vismaz trešo vietu 2A grupā, ceturtdien preses konferencē sacīja Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidents Juris Silovs.

LRF prezidents uzsvēra, ka izlase mēnesi ir labi pastrādājusi treniņos un ar šo sastāvu, kas ir kļuvis jaunāks, tai būtu pa spēkam sasniegt labu rezultātu. "Sastāvs atjaunojas, veco spēlētāju paliek mazāk, taču, veicot paaudžu maiņu, uzreiz ar cirvi arī nevar nocirst," piebilda Silovs.

Eiropas Nāciju kausa izcīņā zemāk par 2A grupu nedrīkst nokrist, uzskata Silovs un jau pirmajās divās spēlēs sestdien savā laukumā pret Horvātiju un pēc nedēļas viesos pret Maltu jādara viss, lai komanda sāktu pildīt uzdevumu. "Jācīnās par 3.vietu grupā, jo, paliekot ceturtajiem, būs jāpiedalās pārspēlēs, kas nav izdevīgi no finansiālā viedokļa, jo šis laiks nav viegls arī regbijā. Pretinieki ir spēcīgi, taču jāspēlē, pārvarot sevi, tad būs arī rezultāts," sprieda Silovs.

Eiropas Nāciju kausa izcīņā pēc divu apļu grupu turnīra pirmās vietas ieguvēji pāries uz 1B grupu, savukārt piektās vietas īpašnieki atkritīs uz 2B grupu. Ceturtās vietas ieguvēji aizvadīs izslēgšanas spēles par palikšanu divīzijā ar 2B grupas otro labāko vienību.

Izlases galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs norādīja, ka pēc spēlētāju testiem ir atlasīti spēcīgākie regbisti. Viņš uzskata, ka jaunajiem Latvijas U-20 izlases regbistiem pēc iespējas ātrāk jāiekļaujas komandā. "Šīs spēles būs Latvijas regbija čempionāta atspoguļojums. Latvijas izlase ir laba amatieru līmeņa komanda. Sastāvā visi, izņemot divus spēlētājus, ir no Latvijas klubiem," par komandas komplektāciju pastāstīja Ņikonovs.

Krievijas klubā Krasnojarskas "Jeņisej-STM" spēlē Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs. No abiem profesionāļiem treneris sagaida labu impulsu komandas spēlē gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Komanda centīsies rādīt spēka spēli. Arī Ņikonovs uzskata, ka grupā Latvijas izlasei ir spēcīgi pretinieki, bet principiālākā cīņa būs pret kaimiņiem lietuviešiem, kas notiks nākamajā gadā. "Galvenais, lai puiši parāda raksturu un īstu regbiju," sacīja treneris.

Savukārt izlases kapteiņa vietnieks Jānis Priede uzskata, ka 3.vieta grupā ir Latvijas izlases minimālais uzdevums. "Ar visām komandām grupā var cīnīties, bet Horvātija savā laukumā ir jāuzvar, lai varētu pretendēt uz augstāku vietu." Tā kā lielākā daļa izlases spēlētāju ir no Latvijas klubiem, ar saprašanos laukumā problēmām nevajadzētu rasties, sprieda Priede. "Galvenais ir vēlēšanās spēlēt, jo, ja nav rakstura un gribas, trenera teiktais diezin vai palīdzēs," panākuma gūšanai nepieciešamās īpašības nosauca regbists.

Līdz šim 2A grupā aizvadīta viena spēle, kad Latvijas nākamie pretinieki horvāti Zagrebā ar 13:32 atzina Zviedrijas pārākumu.

Iepriekšējā Eiropas Nāciju kausa izcīņas ciklā Latvija divreiz mērojās spēkiem ar Horvātiju, taču abās cīņās atzina sāncenšu pārākumu. Viesos Zagrebā tika zaudēts ar 13:23, bet Rīgā sekoja neveiksme ar 9:23.

Latvijas un Horvātijas izlašu spēle sestdien paredzēta plkst.15 "Daugavas" stadionā, bet nākamajā ceturtdien izlase dosies uz Maltu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Maltu

Sākumsastāvs: Jānis Skuja ("Miesnieki"), Edgars Cīrulis ("Miesnieki"), Āris Andersons ("Miesnieki"), Sandis Barks ("LMT/Eži"), Santis Podāns (Jelgavas "Alnis"), Mareks Larionovs ("LMT/Eži"), Uldis Saulīte ("Jeņisej-STM", Krievija), Māris Čeksters (SK "Ovāls"), Raimonds Krūmiņš ("LMT/Eži"), Jānis Priede ("Miesnieki), Valters Raņķis ("Miesnieki"), Ruslans Kotļevs ("LMT/Eži"), Viktors Silvoniks ("Miesnieki) vai Reinis Pepa ("LMT/Eži"), Kristaps Bērziņš ("LMT/Eži"), Jurijs Baranovs ("Jeņisej-STM", Krievija)

Rezervisti: Andris Andersons ("Miesnieki"), Leno Bramanis ("Miesnieki"), Vadims Martiņenko (RK 1964), Andrejs Meļņikovs (SK "Ovāls"), Aigars Muzikants ("LMT/Eži"), Romāns Odnokurcevs ("LMT/Eži"), Viesturs Punāns ("LMT/Eži"), Vigo Valdavs ("Garkalne/Livonia"), Viktors Silvoniks ("Miesnieki) vai Reinis Pepa ("LMT/Eži").

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi