Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas regbisti nespēj sabojāt Ungārijas jubilejas svinības

Latvijas klasiskā regbija izlase sestdien Eiropas čempionāta pirmās konferences Ziemeļu divīzijas pirmajā spēlē Budapeštā nespēja sabojāt svinību priekus Ungārijai. Latvija piekāpās Ungārijai ar 13:38 (3:18).

Ungārija laukumā dominēja pirmās 20 minūtes, bet pēc tam aptuveni 30 minūtes izteikts pārsvars bija viesiem. Tomēr, ja ungāri savu pārsvaru arī atspoguļoja rezultātā, Latvijai savu spiedienu tā arī neizdevās novest līdz veiksmīgiem uzbrukumiem. Piezemējumus mūsu izlasē jau spēles beigu nogrieznī veica Ingus Aivars un Ainārs Bērziņš, kamēr ar soda sitienu atzīmējās Juris Iesalnieks.

Spēli ar centra sitienu sāka Latvijas izlase, un pirmajās minūtēs mūsu spēlētājiem tā arī neizdevās tikt pie bumbas, darbojoties aizsardzībā. Sestajā minūtē Ungārijas izlases spēlētājs veiksmīgi izskrēja pa laukuma malu un veica piezemējumu, turpinājumā mājiniekiem trāpot arī realizāciju un panākot 7:0, bet desmitajā minūtē pēc soda sitiena mūsu izlases deficīts sasniedza jau desmit punktus. Pēc tam Latvija sāka veidot pirmo uzbrukumu un 13.minūtē Ruslans Kotļevs sita soda sitienu, tomēr no labas pozīcijas raidījums nebija precīzs. Otra iespēja Kotļevam netika dota, un 17.minūtē nākamo soda sitienu, kas bija no laukuma vidus, izpildīja Iesalnieks, samazinot rezultāta starpību līdz 3:10.

Tomēr veiksmes brīdis bija īslaicīgs - ātri vien ungāri iesita ļoti tālu soda sitienu, bet vēl pēc brīža veica arī piezemējumu - 18:3 mājinieku labā.

Latvija pārņēma iniciatīvu un turpinājumā ilgi dominēja. 32.minūtē mūsu spēlētājiem pašā laukuma centrā pat izdevās nokļūt pāri pretinieku piezemējuma līnijai, tomēr tiesnesis secināja, ka bumbu nav izdevies nolikt uz zālāja. Vēl pēc pāris minūtēm ļoti ilgstošs uzbrukums un ungāru izmisīga aizstāvēšanās Latviju noveda pie desmit minūšu vairākuma. Neskatoties uz lielo spiedienu, pirmajā puslaikā mūsu izlasei tikt pie punktiem tā arī vairs neizdevās - 3:18.

Arī otrā puslaika ievadā Latvijas izlase uzbruka, tomēr pieļāva kļūdu, un desmitajā minūtē pretinieki aizskrēja līdz ieskaites laukumam - 23:3. Pēc tam Latvijas izlases spiediens pazuda, un komanda lēnām nolaida rokas. Pirmo piezemējumu Aivaram izdevās veikt vien otrā puslaika 27.minūtē, kad rezultāts jau  bija 3:31, bet otro - jau pēdējās bumbas izspēles laikā. Skrējienu no savas laukuma puses iesāka Aivars, kurš piespēlēja Bērziņam - 13:38.

Ungāri ne tikai svinēja sava regbija pusgadsimtu, bet arī atklāja savu jauno stadionu Budapeštā.

Savukārt 26.oktobrī Latvija savā laukumā uzņems Zviedriju. Mačs tiks aizvadīts Slokas stadionā, kur Latvijas valstsvienība vēl nav spēlējusi.

Latvijas regbija izlase pēc gada pārtraukuma atgriezusies Eiropas čempionāta pirmās konferences Ziemeļu divīzijā. 2018.gada maijā Latvija šajā grupā palika pēdējā, piektajā, vietā, kaut cikla laikā pārspēja Ungāriju, un izkrita līmeni zemāk. Tomēr otrajā konferencē latvieši uzvarēja gan Somiju, gan Dāniju, gan Norvēģiju, gan Austriju un atgriezās pirmajā konferencē.

Jaunajā ciklā Latvija ir vienā apakšgrupā ar Čehiju, Luksemburgu, Zviedriju un Ungāriju. Noslēdzošās divas spēles risināsies nākamgad - 18. aprīlī Latvija viesosies Čehijā, bet 2.maijā uzņems Luksemburgu. Viena spēle ciklā jau ir aizvadīta, Čehijai ar 64:0 sagraujot Ungāriju un piesakot nopietnas pretenzijas uz pirmo vietu grupā.

Pagājušajā ciklā šajā divīzijā uzvarēja Ukraina, kam sekoja Zviedrija, Luksemburga, Ungārija un Moldova. Tagad Moldova izkritusi uz grupu, kurā iepriekš bija Latvija, bet Ukraina nomainījusi Čehiju "Trophy" divīzijā, ko var saukt par trešo spēcīgāko kontinentā aiz Sešu nāciju turnīra un Eiropas čempionāta.

Šogad Latvijas izlases grožus pārņēma brits Gerijs Vokers, kurš ir vien ceturtais Latvijas valstsvienības vadītājs vēsturē. Vokers galvenā trenera amatā aizstājis Sergeju Lisko, kurš izlasi vadīja kopš 2012.gada.

Latvijas regbija izlases kandidāti mačam ar Ungāriju:

Māris Robežnieks, Emīls Balodis, Guntis Cirša, Elmārs Šefanovskis, Krists Krūskops, Juris Iesalnieks (visi - "Miesnieki"), Ingus Aivars, Māris Streikišs, Ruslans Kotļevs (visi - "Eži"), Toms Asejevs ('Warfedare", Anglija), Janeks Taškāns, Edgars Poļikēvīčs, Ainārs Bērziņš, Ivo Kapiņš, Vigo Valdavs, Gundars Grieķis, Roberts Miksons, Valters Raņķis, Roberts Brikmanis (visi - "Livonia"), Dāvis Bajārs, Adrians Lovkins (abi - "Fēnikss"), Vladislavs Šagins ("Monselice ASD", Itālija), Kristaps Bērze ("Sigulda").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi