Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latvijas sporta deju pāriem panākumi starptautiskajās reitinga sacensībās Lietuvā

Pagājušajā nedēļas nogalē Kauņā kopā ar pasaules čempionātu jau 57. reizi norisinājās slaveno dejotāju Jurates un Česlovas Norvaišu rīkotās starptautiskās sporta deju sacensības Dzintara pāris, kurās ar ļoti labiem rezultātiem nostartējuši vairāki Latvijas dejotāji, izcīnot arī trīs uzvaras pasaules reitinga turnīrā, informē LSDF preses sekretārs Ivars Bācis.

Pasaules reitinga turnīrā pieaugušajiem Latvija bija pārstāvēta finālā abās deju programmās. Latīņamerikas (LA) dejās par to parūpējās valsts vicečempioni – rīdzinieki Everts Gulbis/Paula Kukute, kuriem 22 pāru vidū 5. vieta, bet ST dejās 37 pāru konkurencē 6. vietu ieguva Latvijas otrs labākais pāris Romans Dobrecovs/Violeta Ļevčenko.

Uzvaras laurus abās programmās plūca Dānijas labākie pāri. LA dejās tāpat kā 2022. gadā “Baltic Grand Prix” uzvarēja Eiropas un pasaules čempionāta 7. vietas ieguvēji Malte Brinks Rode un Sandra Sorensena, bet ST dejās Dmitrijs Kolobovs un Signe Buska, kuriem arī pasaules un Eiropas čempionātā septītā vieta.

Jauniešiem (16-18) abās deju programmās pirmo vietu ieguva valsts vicečempioni – rīdzinieki Ričards Krīviņš un Marija Golubeva. Ja LA dejās tas bija gaidīti un pārliecinoši, tad ST dejās jauniešu grupā pirmo sezonu dejojošajam Daces deju skolas pārim izdevās sarūpēt patīkamu pārsteigumu, ļoti sīvā cīņā apsteidzot gan pagājušā gada Eiropas čempionāta finālistus no Polijas, gan Lietuvas vicečempionus Piju Palski/Ugni Makarskaiti. ST dejās jauniešiem finālā iekļuva un otru labāko rezultātu Latvijas pāru vidū ar iegūto sesto vietu uzrādīja rīdzinieki Armands Goldbergs/Anastasija Čerņigova, kuriem pavisam maz pietrūka, lai finālā dejotu arī LA dejās. Savukārt U21 grupā ST dejās trešo vietu izcīnīja rīdzinieki Klāvs Kokins un Karolīna Keita Dimante.

Junioru II (14-15 g.) grupā LA dejās dominēja valsts vadošais pāris Jegors Prokins un Poļina Karimova, bet ST dejās rīdzinieki Prokins ar Karimovu knapi iespraucās trijniekā, ļoti līdzvērtīgā cīņā apsteidzot Latvijas čempionāta bronzas medaļas ieguvējus Marku Morozko/Elzu Freibergu. LA dejās finālu sasniedza Ričards Andrejs Bolšteins/Madara Klišāne, ieņemot 7. vietu. Junioriem I (12-13 g.) abās programmās finālā iekļuva Kristiāns Albiņš/Elizabete Podojnika, kuriem labāk sanāca nostartēt LA dejās ar iegūto trešo vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi