Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas sporta deju pāris 7.vietā Pasaules spēlēs Standartdejās

Latvijas sporta deju pāris Edgars Līnis un Elīza Ancāne bija tuvu finālam Polijas pilsētā Vroclavā notikušajās Pasaules spēlēs, Standartdeju programmā (ST) 24 pāru konkurencē ieņemot 7.vietu. Par uzvarētājiem tāpat kā 2013.gadā Kolumbijā kļuva Vācijas dejotāji Benedeto Ferudžia un Klaudija Kolere, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pēc 12 gadu pārtraukuma Pasaules spēles atgriezās Eiropā, jo šoreiz tās uzņēma Vroclava. Šajās sacensībās var sacenties vienkopus profesionāļi un amatieri. Atšķirībā no Pasaules un Eiropas čempionātiem var būt pārstāvētas 24 valstis, ieskaitot arī pāris eksotiskās kā Koreja un Ekvadora, un var startēt tikai viens pāris no valsts. Līdz ar to Latvija bija pārstāvēta tikai ST dejās, jo šajā deju programmā mūsu pāri ir daudz augstāk pasaules rangā nekā Latīņamerikas dejās. Ņemot vērā dalībnieku sastāvu, Edgaram Līnim un Elīzai Ancānei bija iespējas pacīnīties par iekļūšanu fināla sešiniekā.

Pirmajā kārtā ceturtdaļfinālā Latvijas čempionāta uzvarētāji uzrādīja 7. rezultātu, pavisam nedaudz piekāpjoties sāncenšiem no Polijas un Ungārijas un pārliecinoši tiekot pusfinālā. Diemžēl arī pusfinālā atkārtojās līdzīgs scenārijs, un pasaules rangā 15.vietu ieņemošie Edgars ar Elīzu pavisam nedaudz piekāpās saviem sīvākajiem sāncenšiem, sacensības noslēdzot 7. vietu, bet poļiem un ungāriem iekļūstot finālā. Līdz ar to SDK Dzintars pāris atkārtoja savu kluba biedru Andreja Rogovenko/Annas Vorončukas sasniegto pirms četriem gadiem Kolumbijas pilsētā Kali.

Uzvaru svinēja galvenie favorīti un vadošais pāris Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) Profesionāļu divīzijā Benedeto Ferudžia un Klaudija Kolere, kuri aiz sevis atstāja pasaules čempionus amatieriem Dmitriju Žarkovu un Olgu Kuļikovu no Krievijas. Lietuvas čempioni Evaldas Sodeika un Ieva Žukauskaite nopelnīja bronzas medaļas. Tikmēr lielisks panākums pasaules čempionātā U21 grupā neveiksmi piedzīvojušajiem Polijas vicečempioniem Mateušam Brzozovskim un Justinai Mozdoneikai, kuri Vroclavā izcīnīja 5.vietu. Igaunijas vicečempioni Ergo Luks un Baile Orba un ierindojās 15.vietā, līdz pusfinālam pietrūkstot nieka 0,008 punktiem.  

Pasaules spēles pirmo reizi tika aizvadītas 1981.gadā, un tās tāpat kā olimpiskās spēles norisinās reizi četros gados. Šajā sporta forumā sportisti sacenšas vairākos sporta viedos, daļa no kuriem pretendē uz iekļaušanu olimpiskajā programmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi