Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas sportisti Tokijā dzīvo vienā ēkā ar Covid-19 skartajiem čehiem

Latvijas sportisti Tokijas olimpisko spēļu ciematā dzīvo vienā ēkā ar Covid-19 skarto Čehijas delegāciju, taču ļoti uzmanīgi ievēro drošības pasākumus.

Latvijas delegācija Tokijā dzīvo vienā ēkā ar poļiem, igauņiem, lietuviešiem, bēgļu komandu un sportistiem no Čehijas, kuru vidū ir konstatēti vismaz trīs Covid-19 gadījumi. Latvijas pārstāvji atrodas pavisam citā ēkas stāvā, tomēr ir daudz koplietojamo telpu, piemēram, lifti un foajē.

"Pēc tam, kad čehiem noteica saslimšanu ar Covid-19, koplietojamās telpās dezinfekcijas līdzekļi parādījās divtik daudz. Arī mēs paši visiem sportistiem īpaši piekodinājām turpmāk ļoti kārtīgi ievērot Covid-19 protokolu," sarunā ar LETA atklāj Latvijas delegācijas preses atašeja Marita Vilciņa. "Sākotnēji visiem, protams, bija sakāpinātas emocijas, bet kopumā šo faktu uztveram mierīgi."

Čehijas sportistiem vēl gan ir iespēja piedalīties olimpiskajās spēlēs, ja 8-10 dienas pēc pozitīvā Covid-19 testa turpmākie rezultāti ir negatīvi. Zināms, ka Čehijas pludmales volejbolisti neplāno izstāties no sacensībām, un vajadzības gadījumā Perušiču aizvietos ar citu sportistu.

LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Čehijas pārstāvji jau uzrunājuši latviešus par iespēju pārcelt plānoto maču, bet nedz Mārtiņš Pļaviņš, nedz Edgars Točs šādai idejai nav piekrituši. Abi sportisti pārcelt spēli atteicās, lai pasargātu sevi no saslimšanas, kad turnīrs jau tuvotos "play-off" fāzei.

Pļaviņam un Točam spēle ar čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru paredzēta 26.jūlijā, cīņa ar Krievijas Olimpiskās komitejas duetu Vjačeslavs Krasiļņikovs/Oļegs Stojanovskis - 29.jūlijā, bet pēdējā grupas spēle pret Meksikas duetu Hosue Gastons/Hosē Rubio - 31.jūlijā.

Pludmales volejbola sacensības Tokijā notiks no 24.jūlija līdz 7.augustam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi