Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Latvijas tenisa izlase pārņem vadību Deivisa kausa mačā pret Somiju

Latvijas tenisa izlase sestdien savā laukumā pārņēma vadību cīņā pret Somijas komandu, spēkojoties par vietu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā. 

Aizvadītajā dubultspēles mačā Latvijas izlases līderis Ernests Gulbis pārī ar Miķeli Lībieti ar rezultātu 6-2, 7-6 (7:2), 6-3 uzvarēja brāļus Miki un Henri Kontinenus. 

Tādējādi pēc divām vienspēlēm un dubultspēles šajā duelī Latvija atrodas vadībā ar rezultātu 2-1. 

Pie pirmās breika iespējas Latvijas duets tika jau pirmā seta trešajā geimā, izmantojot sev labvēlīgo 40:30 un geimu vēlāk panākot 3-1 savā labā. Nākamajā geimā Gulbis un Lībietis bija tuvu tam, lai iegūtu vēl vienu breiku, tomēr saspringtā cīņā somu duets savu servi nosargāja. Septītā geima gaitā latvieši neizmantoja vairākas breikbumbas, tomēr pēc lielas somu pretestības beidzot savu panāca, izvirzoties vadībā ar 5-2.Nākamajā geimā Gulbis un Lībietis pārliecinoši nodrošināja uzvaru pirmajā setā.

Otrajā setā pirmajos trīs geimos dueti pie savas serves bija nekļūdīgi, bet ceturtajā geimā mājiniekiem nācās atspēlēt pirmo breikbumbu mačā. Pēc sešiem geimiem rezultāts bija neizšķirts 3-3, bet vēl pēc diviem geimiem līdzsvars saglabājās, rezultātam esot 4-4. Desmitajā geimā Latvijas duets darbojās nepārliecinoši, tomēr spējas savas pozīcijas nosargāt un panākt 5-5. Sets turpinājās bez breikiem arī nākamajos divos geimos, tāpēc uzvarētājs tika noteikts taibreikā. Tā ievadā Gulbis un Lībietis panāca 3:1, bet vēlāk pie savas serves panāca 5:2. Nākamajā izspēlē teicami nospēlēja Lībietis, nodrošinot Latvijas duetam četras setbumbas.Mājiniek ar izcili precīzu Gulbja sitienu izmantoja jau pirmo no tām.

Trešajā setā abas komandas pirmajos četros geimos pie savas serves darbojās ļoti pārliecinoši, bet vēl pēc diviem geimiem rezultāts bija neizšķirts 3-3. Ilgi gaidīto izrāvienu latvieši veica astotajā geimā, kad lauza sāncenšu servi un panāca 5-3 savā labā. Sekojošo geimu gan Gulbis/Lībietis sāka ar nokļūšanu iedzinējos ar 0:30. Pēc tam divas teicamas Lībieša serves dāvāja mājiniekiem pirmo mačbumbu, kas tika realizēta ar vēl vienu spēcīgu Lībieša servi. 

Iepriekš bija plānots, ka dubultspēlē Latviju pārstāvēs Andis Juška un Mārtiņš Podžus. 

ATP dubultspēļu rangā Gulbis pašlaik ieņem 791.vietu, bet Lībietis atrodas 794.pozīcijā. Tikmēr H.Kontinens pasaulē ieņem 234.pozīciju, bet M.Kontinents atrodas 636.vietā. 

Kā ziņots, piektdienas pirmajā vienspēlē ATP ranga 638.pozīcijā esošais Lībietis, kuram šī ir atgriešanās šāda līmeņa sacensībās, ar 4-6, 6-4, 3-6, 4-6 zaudēja M.Kontinenam, kurš šobrīd ATP rangā ieņem 606.vietu.

Savukārt dienas otrajā vienspēlē Gulbis, kuram ATP rangā pašlaik 36.vieta, ar 6-2, 6-4, 6-1 uzvarēja Herko Polanenu, kurš ATP rangā ieņem 737.pozīciju. 

Svētdienas vienspēlēs Gulbis un Lībietis būs mainītās lomās - vispirms labākais Latvijas tenisists tiksies ar M.Kontinenu, bet pēcāk Lībietis spēlēs pret Polanenu. Tiesa, komandu kapteiņi izmaiņas mača dalībnieku vidū var veikt vēl 15 minūtes pirms to sākuma. 

Šīs cīņas uzvarētāji nākamgad spēlēs Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, bet zaudētāji turpinās sacensties otrajā grupā. Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā līdz šim spējusi iekļūt vien divas reizes - 2008. un 2010.gadā. 

Jau vēstīts, ka no dalības Somijas izlases sastāvā pēdējā brīdī atteicās tās lielākā zvaigzne Jarko Nieminens, kuru piemeklējušas veselības likstas. 

Šīgada pirmajā Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas duelī Latvija ar 3-0 izbraukumā pieveica Tunisiju, bet otrajā cīņā ar 3-2 izbraukumā pārspēja Monako.
Savukārt Somijas izlase ar 3-2 izcīnīja uzvaru pret Bulgāriju un Īriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi