Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas tenisisti nosargā vietu Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrajā grupā

Latvijas vīriešu tenisa komanda svētdien spraigā cīņā nosargāja vietu Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrajā grupā.

Svētdienas pirmajā vienspēlē Latvijas tenisists Mārtiņš Podžus ļoti spraigā un kļūdām bagātā mačā ar 2-6, 6-2, 4-6, 7-6 (8:6), 6-4 uzvarēja Madagaskaras sportistu Antso Rakotondramangu. Tas pēc četrām spēlēm Latvijai duelī pret Madagaskaru ļāva izvirzīties vadībā ar 3-1 un nosargāt vietu Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrajā grupā.

Mačs Podžum iesākās neveiksmīgi, jo Madagaskaras tenisists cīņu iesāka ar diviem breikiem, nonākot vadībā ar 4-0. Latvietis atspēlēties nespēja, ciešot pārliecinošu neveiksmi, bet viņš revanšējās otrajā setā, to uzvarot ar 6-2. Trešajā setā atkal pārāks bija Rakotondramangs, turklāt arī ceturtais sets iesākās Podžum nelabvēlīgi, jau tā sākumā zaudējot geimu pie savas serves. Pēcāk Latvijas tenisistam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība savai labajai rokai, turklāt pēc tam viņš spēlēja pārliecinošāk, atgūstot breiku. Turpinājumā pretiniekam izdevās iegūt pat mačbumbu, ko latvietis gan atspēlēja un taibreikā izcīnīja uzvaru ar 8:6.

Izšķirošajā - piektajā - setā abi tenisisti turpināja spēlēt ļoti spraigi, taču tā sākumā Podžus nonāca iedzinējos ar 1-3, turklāt bija tuvu tam, lai zaudētu arī nākamajā geimā. Tomēr tas nenotika, jo latvietis bija labāks nākamajos trijos geimos, izvirzoties vadībā ar 4-3. Tiesa, viņš pēc tam zaudēja pie savas serves, kas Rakotondramangam ļāva panākt neizšķirtu, bet uzreiz pēc tam jau Madagaskaras sportists pārliecinoši zaudēja savu servi, kas Podžum ļāva nonākt viena uzvarēta geima attālumā no panākuma šajā cīņā. Šo priekšrocību latvietis izmantoja, nezaudējot pie savas serves un nosargāja Latvijai vietu Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrajā grupā.

Podžus pasaules rangā šobrīd ieņem 442.vietu, kamēr Rakotondramangu ir planētas 2018.rakete.

Savukārt otrā svētdienas duelī, kas gan neko daudz vairs neizšķirs, Jānis Podžus, kurš reitingā atrodams 742.vietā, tiksies ar Džeikobu Rasolondrasanu, kurš pasaules rangā šobrīd nav atrodams.

Kā zināms, piektdienas pirmajā duelī M.Podžus ar 6-1, 6-2, 7-6 (7:5) pārspēja Rasolondrasanu, bet Miķelis Lībietis ar 2-6, 3-6, 6-7 (4:7) piekāpās Rakotondramangam. Savukārt sestdien notikušajā dubultspēlē M.Podžus un Lībietis ar 6-1, 6-4, 6-2 pārliecinoši apspēlēja Toniju Rajaobelinu un Rakotondramangu.

Latvijas komandas rindās šim Deivisa kausa duelim pieteikti arī Jānis Podžus un Mikus Losbergs, bet viņi laukumā vēl nav devušies.

Iepriekš Latvijas izlases sastāvā bija iekļauts Artūrs Lazdiņš, kurš gan savainojuma dēļ spēlēt nevar, tāpēc viņa vietā nu ir Losbergs.

Latvijas izlasei atkal nepalīdz valsts labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš šo gadu aizvada neveiksmīgi.

No Madagaskaras tenisistiem pašlaik ATP vienspēļu rangā ir vienīgi Rakotondramanga, kurš atrodams vien 2018.pozīcijā.

Deivisa kauss Liepājas atklātajos māla seguma kortos atgriezies pēc 11 gadu pārtraukuma - iepriekšējā reizē, 2004.gadā, tika pārspēta Tunisija.

Kā zināms, Latvija martā Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas duelī savā laukumā piekāpās Bulgārijai, tāpēc tai pret Madagaskaru būs jācīnās par vietas saglabāšanu otrajā grupā.

Deivisa kausa rangā Latvijas izlase ieņem 45.vietu, kamēr Madagaskara ir vien 80.pozīcijā.

Madagaskara Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas duelī piekāpās Luksemburgai.

Pērn Latvija trešo reizi vēsturē spēlēja Deivisa kausa pirmajā grupā, tomēr trešo reizi nespēja tajā saglabāt vietu. Izšķirošajā duelī Latvija dramatiskā cīņā ar 2-3 piekāpās Zviedrijai.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlēja arī 2008. un 2010.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi