Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas U-19 florbola izlase pasaules čempionātu sāk ar zaudējumu

Latvijas U-19 florbola izlase trešdien ielaida sešus vārtus noslēdzošajā trešdaļā un ar zaudējumu sāka Zviedrijā notiekošo pasaules junioru čempionātu.

Latvijas jaunie sportisti ar rezultātu 5:11 (1:2, 4:3, 0:6) kapitulēja Čehijai, kaut pēc 40 spēlētām minūtēm rezultāts vēl bija neizšķirts 5:5.

Cīņas gaitā Latvijas izlase vairākkārt izvirzījās vadībā un 35.minūtē Klāvs Ozoliņš panāca pat 4:2, tomēr 22 sekundes pirms otrā perioda beigām Čehija panāca 5:5, bet trešajā periodā nodrošināja panākumu.

Latvijas izlasē pa vieniem vārtiem guva Emīls Birķis, Krišs Treimanis, Ozoliņš un Kristers Eglītis, bet vēl reizi čehi bumbiņu ieraidīja savos vārtos.

Turnīra turpinājumā ceturtdien un piektdien Latvijas juniorus sagaidīs mači arī ar Šveici un Poliju. Apakšgrupas spēcīgākās divas izlases iekļūs pusfinālā, kamēr divas vājākās komandas sadalīs pārējās vietas turnīrā, meistarsacīkstēm noslēdzoties svētdien.

Pasaules čempionāta U-19 vecuma grupā A divīzijā piedalās astoņas izlases, turnīra vājākajai komandai atstājot spēcīgāko sabiedrību, kamēr B divīzijas spēcīgākā valstsvienība 2019.gadā jau spēlēs pasaules elitē.

Latvijas junioru izlase piedalījusies visos astoņos līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, spēlējot tikai A divīzijā. Labākais sasniegums latviešu jaunajiem florbolistiem bija 2001. un 2005.gadā, kad tika izcīnīta augstā ceturtā vieta. Trīs reizes Latvija bijusi piektā, bet vēl divas reizes - sestā.

Tomēr iepriekšējā turnīrā pirms diviem gadiem Latvija apakšgrupas svarīgākajā mačā nospēlēja neizšķirti ar Slovākiju un sliktākas vārtu attiecības dēļ palika grupas pēdējā vietā, kas lika cīnīties par vietas saglabāšanu A divīzijā, tomēr mačā par septīto vietu ar 5:3 tika apspēlēti vienaudži no Norvēģijas.

Tikmēr Čehijas izlase tieši 2001. un 2005.gadā vienīgās reizes nav spējusi sasniegt pusfinālu, kad to ārpus četrinieka atstāja Latvija. Vēl reizi tā zaudējusi finālā, bet pārējās reizes pasaules čempionātu noslēgusi trešajā vai ceturtajā pozīcijā.

Latvijas U-19 izlasi pašlaik trenē Ainārs Juškēvičs un, gatavojoties meistarsacīkstēm, pagājušajā nedēļas nogalē komanda aizvadīja divas pārbaudes spēles Somijā, ar 6:7 zaudējot Nokian KrP florbolistiem, kuru rindās spēlē Latvijas izlases florbolists Morics Krūmiņš, bet ar 10:8 apspēlējot vienības Classic juniorus.

Izlases sastāvā iekļauti divi vārtsargi, septiņi aizsardzības spēlētāji un 11 uzbrucēji. Vislielākā pārstāvniecība ir no valsts čempiones Triobet/Ulbroka komandas, tāpat komandā ir arī Cēsu Lekringa florbolists Pēteris Trekše, kurš decembrī debitēja pasaules čempionātā pieaugušajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi