Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas U-19 florbolisti PČ mačā atzīst somu pārākumu

Latvijas U-19 vīriešu florbola izlase piektdien Kanādā pasaules čempionāta trešajā mačā ar 2:9 (0:2, 2:4, 0:3) piekāpās titula īpašniecei Somijai.

Latvijas izlases labā vārtus guva Klāvs Jansons, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju savā komandā.

Somi pirmo trešdaļa uzvarēja vien ar 2:0, bet otrā perioda pirmajās astoņās minūtēs dubultoja savu pārsvaru. Uz to nākamo piecu minūšu laikā Jansons atbildēja ar diviem precīziem metieniem, bet tie bija Latvijas izlases pēdējie vārti šajā mačā, dueļa turpmākajā gaitā somiem iemetot vēl piecas bezatbildes bumbiņas.

Latvijas jaunajiem florbolistiem, visticamāk, būs jācīnās par piekto vietu turnīrā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka turnīra pirmajā mačā Latvija ar 6:2 apspēlēja Norvēģiju, bet otrajā duelī ar 5:6 piekāpās Šveicei.

A apakšgrupā līderei Somijai trīs spēlēs ir seši punkti punkti, ar diviem punktiem seko Šveice un Latvija, kamēr Norvēģijai punktu nav.

Lai iekļūtu pusfinālā, jāizcīna vismaz otrā vieta grupā. Trešā vieta apakšgrupā dos tiesības spēlēt par piekto vietu pasaulē, bet ceturtajai pozīcijai būs jāsacenšas ar B apakšgrupas tādas pašas vietas ieguvējiem, lai nosargātu savu vietu A divīzijā. B apakšgrupā spēlē Zviedrijas, Čehijas, Dānijas un Slovākijas komandas.

Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas notika pirms diviem gadiem, Latvijas izlase izcīnīja piekto vietu.

Planētas meistarsacīkstes ilgs līdz svētdienai.

Latvijas U-19 vīriešu florbola izlases labākie sasniegumi līdzšinējos pasaules čempionātos bijusi 2001. un 2005.gadā izcīnītā ceturtā vieta. Pēc 2005.gada čempionāta, kas notika Cēsīs, Valmierā un Kocēnos, trīs reizes pēc kārtas latvieši finišēja piektajā pozīcijā. 2013.gadā latvieši ierindojās sestajā vietā, 2015.gadā ieņēma septīto vietu, bet pirms diviem gadiem pasaules čempionātā, kas norisinājās Zviedrijas pilsētā Vekšē, atkal bija piektie.

Latvijas U-19 vīriešu florbola izlases sastāvs pasaules čempionātam:

Vārtsargi: Aksels Imbovics ("Kurši"/"Ekovalis"), Valters Kasjaņenko ("Talsu NSS"/"Krauzers");

Aizsargi: Uldis Dūniņš, Armands Savins (abi - "Lielvārde"/"Fat Pipe"), Iļja Taratutins ("Betsafe Oxdog"/"Ulbroka"), Armands Budreika ("Talsu NSS"/"Krauzers"), Renāts Degins ("Ķekava");

Uzbrucēji: Arnijs Kuratņiks ("Rubene"), Viesturs Mārtiņš Rubenis, Jānis Ragovskis, Emīls Krūmiņš, Matīss Fogelis (visi - "Talsu NSS"/"Krauzers"), Rūdis Žukelis, Valters Cīrulis (abi - "Lielvārde"/"Fat Pipe"), Kevins Šmits, Roberts Zande (abi - Cēsu "Lekrings"), Matīss Kristians Morozovs ("Betsafe Oxdog"/"Ulbroka"), Klāvs Jansons, Endijs Kleistrovs (abi - "Ķekava"), Markuss Januševskis ("Ogres Vilki").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi