Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Latvijas vadošais šautriņu metējs Razma teicami noslēdz sezonu

2013./2014. gada BDO reitinga sezonu šautriņu mešanā noslēdzis Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma, kurš pēdējo trīs nedēļu laikā aizvadīja turnīrus Anglijā, Rumānijā un Luksemburgā.

Lielisku sniegumu šautriņu mešanas kluba Priekule pārstāvis parādīja 20. un 21. septembrī Anglijas pilsētā Bridlingtonā notiekošajās BDO British Open 2014 sacensībās, kurās aizcīnījās līdz turnīra 1/16 finālam. Pirms tā priekulnieku gan pievīla inventārs un salūzusī šautriņa lika samierināties ar 9. vietu. Kopumā turnīrā startēja 652 dalībnieku no vairāk nekā 10 valstīm, bet par uzvarētājiem kļuva Anglijas sportisti – Dita Hedmana un Skots Mičels.

Nedēļu vēlāk Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē ar nelielu WDF Eiropas Kausa pēcgaršu tika aizvadītas Rumānijas Open 2014 sacensības, kuras Razma sāka ar trīs pārliecinošām uzvarām ar rezultātu 4:0, bet izstājās turnīra 4. kārtā, kurā ar rezultātu 2:4 atzina Īrijas šautriņu metēja pārākumu. Kopumā startējot 340 dalībniekiem no 28 valstīm, kungu konkurencē par uzvarētāju kļuva Skots Veits no Anglijas. Jāpiemin, ka lielisku sniegumu pirms turnīra notiekošajā Eiropas Kausā parādīja lietuvietis Darius Labanauskas, izcīnot Eiropas sudrabu individuālajās sacensībās. Latvijas šautriņu metēji Eiropas Kausā nestartēja.

Arī aizvadītās nedēļas nogalē Luksemburgā notiekošajās Luksemburgas Open 2014 individuālajās sacensībās Latvijas šautriņu metējam nācās samierināties ar zaudējumu turnīra 4. kārtā un ieņemtu vien 17. vietu. Daudz labāks sniegums sekoja pāru sacensībās, kurās kopā ar vācieti Uvi Morchauseru tika izcīnīta uzvara. Luksemburgā kopumā startēja vairāk nekā 200 dalībnieku no 10 valstīm.

Tikmēr Razma un vēl trīs Latvijas šautriņu metēji ir ieradušies Anglijas pilsētā Hūlā, kur otrdien un trešdien tiks aizvadītas 2015. gada BDO World Trophy un Lakeside World Professional Darts Championships kvalifikācijas turnīri, bet ceturtdien sāksies Winmau World Masters 2014 sacensības.

Lakeside pasaules čempionātam, kurš norisināsies no 2015. gada 3. līdz 11. janvārim Anglijā jau ir kvalificējies Razma, līdz ar to viņam kvalifikācijas sacensības jāaizvada nebūs. Savukārt pēc pilnas programmas Anglijā startēs vēl viens šautriņu mešanas kluba Priekule pārstāvis Guntis Žiemelis, kā arī Talsu šautriņu metējs Nauris Gleglu un Jēkabpils kluba Lūsis pārstāvis Rihards Tomašickis.

Winmau World Masters ir vienas no vecākajām šautriņu mešanas sacensībām pasaulē un šogad tās norisinās jau 41. reizi, tiešraidē to pārraidot vairāk nekā 70 pasaules valstīs, tai skaitā Latvijā līdz varēs sekot Eurosport kanālā. Turnīra kopējais balvu fonds sasniedz teju 90 000 eiro un tajā startēs vairāk nekā 300 nacionālo un starptautisko turnīru uzvarētāji, pārstāvot teju visus pasaules kontinentus.

Līdz 31. oktobrim turpinās reģistrēšanās gada lielākajam šautriņu mešanas festivālam Baltijas valstīs – LATVIA OPEN 2014, kas norisināsies no 2014. gada 7. līdz 9. novembrim Rīgā, Maritim Park Hotel Riga telpās un tā kopējais balvu fonds ir 5550 eiro. Jau šobrīd sacensībām ir pieteikušies vairāk nekā 120 sportisti no 15 valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi