Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas vīriešu handbola izlase 2018.gada EČ kvalifikācijā spēlēs pret Nīderlandi, Ungāriju un Dāniju

Latvijas vīriešu handbola izlase 2018.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā spēlēs pret Nīderlandi, Ungāriju un Dāniju, informē Latvijas Handbola federācija.

Latvija pirms izlozes bija potenciāli vājākajā ceturtajā grozā un tika ielozēta 1.apakšgrupā, bet no citiem groziem grupā tika ielozētas Nīderlande (3.grozs), Ungārija (2. grozs) un Dānija (1.grozs).

Dānija un Ungārija šogad piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur izlases izcīnīja attiecīgi sesto un 12.vietu starp 16 komandām.

Latvijas izlase pret Nīderlandi un Dāniju pēc neatkarības atjaunošanas ne reizi kvalifikācijas turnīros nav spēlējusi, savukārt pret Ungāriju ir spēlēts 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kur pretinieku laukumā tika zaudēts ar 25:32, bet savā laukumā gūts neizšķirts 25:25.

Titulētākā no Latvijas pretiniecēm ir Dānija, kas ir trīskārtēja pasaules vicečempione (1967., 2011., 2013.gadā) un divkārtēja Eiropas čempione (2008. un 2012.gadā). Tāpat dāņu rēķinā arī pasaules bronza (2007.gadā), Eiropas sudrabs (2014.gadā) un trīs bronzas (2002., 2004., 2006.gadā).

Ungārijas labākais sasniegums ir sudrabs pasaules čempionātā 1986.gadā, bet Eiropā - sestā vieta 1998.gadā. Nīderlande pirmo un vienīgo reizi kvalificējās pasaules čempionātam 1961.gadā, kad izcīnīja 11.vietu, bet Eiropas čempionātos nav piedalījusies ne reizi.

Pirms trešdien Horvātijā notikušās izlozes Latvija tika iekļauta ceturtajā grozā, kas nozīmēja, ka pretiniekos nevarēja būt citas ceturtā groza komandas - Slovākija, Ukraina, Šveice, Rumānija, Beļģija un Somija.

Taču latviešiem izlozē varēja trāpīties kaimiņvalstis - Lietuva (3.grozs), Krievijai vai Baltkrievija (2.grozs), kā arī kāds no pirmā grozā esošajiem Eiropas un pasaules handbola grandiem.

Eiropas čempionātam, kas 2018.gadā notiks Horvātijā, kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī labākā trešās vietas ieguvēja.

Pirmās un otrās kārtas spēles norisināsies laika posmā no šā gada 2. līdz 6.novembrim, trešā un ceturtā kārta - laikā no 2017.gada 3. līdz 7.maijam, bet noslēdzošās divas spēles tiks izspēlētas no 2017.gada 14. līdz 18.jūnijam.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase sasniegusi pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra izšķirošo "play-off" kārtu, kur būs jāspēkojas ar Baltkrievijas valstsvienību.

Latvijas izlase pirmo spēli pret Baltkrieviju aizvadīs 12.jūnijā Minskā, bet otrais mačs notiks 15.jūnijā Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā.

Uzvarētājs divu spēļu summā nodrošinās vietu pasaules čempionātā, kas nākamā gada janvārī norisināsies Francijā. Latvija līdz šim nav startējusi ne Eiropas, ne pasaules čempionātu finālturnīros.

Tiesa, Latvijas izlase reizi jau spēlējusi pasaules čempionāta kvalifikācijas "play-off" kārtā, kad 2004.gadā divu spēļu summā ar 47:70 (23:36, 24:34) kapitulēja nākamajai pasaules čempionei Spānijai. Vēl reizi Latvijas handbolisti startējuši Eiropas čempionāta kvalifikācijas "play-off" - 2007.gadā divu spēļu summā ar 56:64 (30:31, 26:33) tika atzīts Čehijas pārākums. Pēc 2008.gada Eiropas čempionāta tika mainīta kvalificēšanās sistēma, un "play-off" vairs nenotiek.

Kā zināms, pasaules čempionāta kvalifikācijā grupu turnīrā Latvijas handbolisti ieņēma pirmo vietu, sešās spēlēs izcīnot piecus panākumus un vienreiz cīnoties neizšķirti. Latvijas handbolisti cīnījās pret Grieķiju, Ukrainu un Kipru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi