Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas vīriešu kērlinga izlase uzvar finālu Tukumā, sieviešu konkurencē dominē šveicietes

Svētdien, Tukuma ledus hallē norisinājās izšķirošās cīņas sieviešu un vīriešu konkurencē par Pasaules kērlinga tūres (PKT) posma “WCT Latvian International Challenger 2022” titulu. Mārtiņa Trukšāna vadītā Latvijas vīriešu izlase finālā ar 9:3 pārspēja Eduarda Veltsmana (Igaunija) komandu, noslēdzot turnīru bez zaudējumiem. Savukārt sieviešu komandu finālā tikās Lusijas Bleiras (Skotija) un Korijas Hurlimanas (Šveice) komandas. Spraigā cīņā tikai ar viena punkta pārsvaru 6:5 triumfēja šveicietes.

Šogad sacensībās sieviešu un vīriešu konkurencē startēja pa 10 komandām, kas bija ieradušās no tādām Eiropas vietām kā Anglija, Austrija, Beļģija, Igaunija, Lietuva, Polija, Skotija, Šveice, Turcija, Ukraina, Ungārija, Zviedrija, kā arī par titulu sacentās divas sieviešu un četras vīriešu komandas no Latvijas.

Vīriešu konkurencē no Latvijas startēja Trukšāna, Ritvara Gulbja, juniora Kristapa Zasa un Anša Regžas komandas. Trukšāns ar Gulbi tikās ceturtdaļfinālā, kur ar 5:2 pārāks bija Trukšāns, bet Zass ceturtdaļfinālā ar 1:8 piekāpās Matiasam Genneram (Austrija), ko vēlāk aizraujošā pusfināla spēlē pārspēja Trukšāns. Šīs spēles sākumā dominēja Trukšāna četrinieks, bet Genners spēja pēc sestā enda rezultātu izlīdzināt 4:4. Spēles beigās atkal nekļūdīgāk nospēlēja Trukšāns, uzvarot maču ar 7:4 un iekļūstot savā pirmajā PKT posma finālā.

Lai arī Veltsmans finālu uzsāka ar punktu pirmajā endā, tomēr spēles turpinājumā viņa komandas sniegums kritās, kas atspoguļojās rezultātā. Trukšāns trešajā endā ar pēdējo metienu izcīnīja trīs punktus, panākot 3:1. Lai arī komandas nākamajos trīs endos apmainījās viena punkta guvumā, tomēr igauņiem nekādi nevedās spēle uz vairāku punktu izcīnīšanas. Visbeidzot septītajā endā tika pieļautas daudz kļūdas Igaunijas komandas izpildījumā, kas Trukšānam deva iespēju ar pēdējo metienu paņemt piecus punktus un noslēgt šo spēli savā labā ar 9:3.

Pateicoties lieliskajam sniegumam visa turnīra garumā, godam tika izcīnīts šis tituls, kas dos papildus motivāciju vēl labāk sagatavoties gaidāmajam Eiropas čempionātam novembra otrajā pusē. Jau nākamajā nedēļas nogalē Trukšāna četrinieks dosies uz PKT posmu “WCT Grand Prix Bern Inter 2022” Bernē, Šveicē.

Trešo vietu izcīnīja austrieši, kas pateicoties nozagtiem trim punktiem septītajā endā pārņēma vadību ar 6:4, ko beļģa Džerona Verickena komanda astotajā endā samazināja tikai par punktu. Spēle noslēdzās 6:5 Gennera labā.

Tā pat kā vīriešu izlase arī sieviešu izlase cītīgi gatavojas Eiropas čempionātam, piedaloties šajā turnīrā. Santas Blumbergas-Bērziņas komanda ar trim uzvarām četrās spēlēs noslēdza pamatturnīru un ceturtdaļfinālā tikās ar otru turnīrā startējošo Latvijas komandu – junioru izlasi Evelīnas Barones vadībā. Spēles iznākumu noteica vairākas junioru kļūdas spēles otrajā daļā, uzvarot Blumbergai-Bērziņai ar 8:5.

Pusfinālā Latvijas sieviešu izlasei pretim stājās vēl ne reizi nezaudējusī Hurlimana. Pēc nospēlētiem četriem endiem uz tablo 1:1. Pēc sestā endā šveicietes izvirzās divu punktu vadībā 3:1, jo nozog tajā vienu punktu. Tā arī līdz spēles beigām ne vienai, ne otrai komandai neizdevās endā izcīnīt vairāk pa punktam, spēlei noslēdzoties mazrezultatīvi ar Hurlimanas uzvaru 4:2.

Finālā Hurlimana pēc nospēlētiem četriem endiem nonāca iedzinējos pret Bleiru ar 2:3. Tomēr jau piektajā endā izcīnītie trīs punkti atkal ļāva atgūt pārsvaru 5:3. Bleira sestajā izcīna tikai punktu, bet septītajā nozog vienu, panākot neizšķirtu 5:5. Astotajā endā šveicietes izmanto pēdējā akmens tiesības un nodrošina sev uzvaras punktu 6:5, kļūstot par “WCT Latvian International Challenger 2022” uzvarētājām un tā pat kā Trukšāna komanda turnīru noslēdza ar panākumiem visās spēlēs.

Par pārsteigumu parūpējās Turcijas Dilsatas Jildizas komanda, kura aizkļuva līdz pusfinālam, tajā zaudējot Bleirai ar 3:6. Savukārt cīņā par 3.vietu divi punkti pirmajā endā un trīs trešajā, ļāva izvirzīties komfortablā pārsvarā pret Blumbergu-Bērziņu. Spēles turpinājumā mūsējās nespēja pārņemt iniciatīvu, atzīstot turciešu pārākumu sešos endos ar 3:9.


 

Izšķirošo spēļu rezultāti sieviešu konkurencē:


4:2 K.Hurlimana (Šveice) – S.Blumberga-Bērziņa (Latvija) /pusfināls/
6:3 L.Bleira (Skotija) – D.Jildiza (Turcija) /pusfināls/
6:5 K.Hurlimana (Šveice) – L.Bleira (Skotija) /fināls/
9:3 D.Jildiza (Turcija) – S.Blumberga-Bērziņa (Latvija) /spēle par 3.vietu/

Izšķirošo spēļu rezultāti vīriešu konkurencē:
7:4 M.Trukšāns (Latvija) – M.Genners (Austrija) /pusfināls/
6:5 E.Veltsmans (Igaunija) – Dž.Verickens (Beļģija) /pusfināls/
9:3 M.Trukšāns (Latvija) – E.Veltsmans (Igaunija) /fināls/
6:5 M.Genners (Austrija) – Dž.Verickens (Beļģija) /spēle par 3.vietu/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi