Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latvijas vīriešu orientieristu izlase Siguldā izlaiž no rokām PČ medaļas

Latvijas vīriešu stafetes komanda ar Andri Jubeli, Edgaru Bertuku un Rūdolfu Zērni sastāvā ceturtdien Siguldā izlaida no rokām medaļas pasaules čempionāta orientēšanās sportā stafetes sacensībās.

Latvijas sportisti stafetē guva astoto vietu, lai gan lielu daļu no sacensību laika atradās vadībā.

Pēc pirmā etapa, ko veica Jubelis, Latvijas komanda atradās pirmajā vietā, tomēr Bertukam skrējiens tik sekmīgs vairs nepadevās, jo viņš noslīdēja uz ceturto pozīciju, no pirmā trijnieka atpaliekot piecas sekundes.

Tiesa, Latvijas izlasi cīņā par zeltu atgrieza Zērnis, kurš jau pēc pirmā kilometra atradās vadībā, bet viņš tobrīd aizvadīja spraigu cīņu ar norvēģi Mangni Dāli. Latvietis pirmajā vietā atradās vēl nepilnus divus kilometrus pirms finiša, tomēr pēc tam kļūdījās, kā rezultātā nācās atkrist uz astoto pozīciju.

Uzvaru stafetes sacensībās beigās guva Norvēģija, kam sekoja Šveice un Francija. Latvijas komanda no goda pjedestāla atpalika par 48 sekundēm, kamēr uzvarētāji bija vēl par desmit sekundēm labāki.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam ceturtdien sieviešu komanda ar Ingu Dambi, Lauru Vīķi un Sandru Grosbergu izcīnīja septīto vietu, kamēr zeltu izcīnīja Šveice.

Tieši medaļas stafetes sacensībā čempionāta rīkotāji iepriekš minēja kā pašmāju sportistu galveno mērķi šajās meistarsacīkstēs.

Sieviešu stafetē viens etaps bija aptuveni 4,7 kilometrus garš, bet vīriem tie bija 5,7 kilometri.

Pērn pasaules čempionātā Latvijas sieviešu komanda izcīnīja piekto vietu, bet vīri bija septītie.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pasaules čempionāts tika atklāts sestdien ar sprinta sacensībām Vecrīgā, kur Grosberga izcīnīja 17.vietu, kamēr vīru konkurencē Zērnis bija 22., Jubelis 32., bet Artūrs Pauliņš 33.vietā. Svētdien Āgenskalnā jauktajā sprinta stafetē Dambe, Pauliņš, Jubelis un Grosberga ierindojās 17.pozīcijā.

Savukārt otrdien vidējā distancē Siguldā Dambe izcīnīja 12.vietu, Grosberga bija 17., bet Vīķe ierindojās 28.vietā. Vīru sacensībās Zērnis un Bertuks izcīnīja attiecīgi 23. un 25.vietu.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā noslēgsies sestdien ar sacensībām garajā distancē.

Sacensībās Latvijā tiek pārstāvēti pieci kontinenti, jo dalību pieteikušas 49 valstis no Eirāzijas, Āfrikas, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas un Austrālijas. Pasaules čempionātā startēs vairāk nekā 340 sportisti.

Latvijas izlasē bez jau minētajiem sportistiem startēs arī Irita Puķīte un Līga Valdmane.

35.pasaules čempionātā orientēšanās sportā tiks izcīnīti desmit medaļu komplekti piecās disciplīnās.

Paralēli pasaules čempionātam orientēšanās sportā Daugavpilī norisināsies arī taku orientēšanās planētas meistarsacīkstes. Tāpat notiks līdzjutēju un skatītāju sacensības, kurām vēl jūlija vidū bija reģistrējušies 900 dalībnieki no 32 valstīm.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā pirmo reizi Baltijas valstīs notika pērn Igaunijā.

Pagājušajā gadā Cēsīs norisinājās Pasaules kausa posms, Vidzemes pilsētai šāda līmeņa sacensības uzņemot otro reizi vēsturē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi