Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

LČ pauerliftingā uzvarētājs trīscīņā paceļ vairāk nekā tonnu un labo trīs valsts rekordus

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valmierā norisinājās Latvijas čempionāts spēka trīscīņā ar ekipējumu. Sacensības, kuras pulcēja gandrīz 100 spēka sportistus no visas Latvijas, noslēdzās ar patiešām augstvērtīgiem rezultātiem. Absolūti spēcīgākais sacensību dalībnieks – open grupas sportists Mārtiņš Krūze - summā pieveica 1010 kilogramus, labojot trīs valsts rekordus, informē organizatori.

Visplašāk čempionātā tika pārstāvēts mājinieku klubs „Spēka Pasaule Valmiera”, likumsakarīgi - arī līderpozīcijas komandu kopvērtējumā, ieņemot pirmās vietas gan jauniešu, gan junioru, open un senioru grupās. Sieviešu komandu konkurencē „Jēkabpils SC” bija vienīgais klubs, zem kura karoga čempionātā startēja vairāk par vienu sportisti, līdz ar to arī pirmā vieta.

Kuplā skaitā savu pilsētu pārstāvēt bija ieradušies arī Rēzeknes sportisti, kuriem otrā vieta jauniešu, junioru un open komandu kopvērtējumā; labs starts arī Viesītei un Jēkabpilij – Viesītes atlēti trešie komandu vērtējumā jauniešu un junioru grupās, bet Jēkabpilieši otrie senioru konkurencē un trešie open grupā.

Tomēr par šī čempionāta zvaigzni nenoliedzami kļuva „Spēka Pasaule Valmiera” sportists Mārtiņš Krūze - startējot prestižajā open grupā svara kategorijā virs 120 kilogramiem, Mārtiņam izdevās labot trīs valsts rekordus. Veicot lielisku pietupienu ar 405 kilogramus smagu svaru stieni (video), iepriekšējais Latvijas rekords tika pārspēts par 25 kilogramiem. Jauns rekords arī svaru stieņa spiešanā guļus – 272,5 kilogrami; bet vilkmē šoreiz atzīstams rezultāts bez rekorda labojuma – 332.5 kilogrami. Summā pārsniegta zīmīgā tonnas robeža un gāzts vēl viens Latvijas rekords.

„Tonna summā un virs 400 pietupienos bija mērķis jau kādu laiku. Tam arī trenējāmies pēdējo gadu. Šis mērķis nu sasniegts, un ir uzstādīti nākamie, no kuriem tuvākais būtu uzlabot pagājušā gada sniegumu Pasaules čempionātā spēka trīscīņā bez ekipējuma, kur pagājušogad izcīnīju sesto vietu. Pasaules čempionāts šogad notiks Suzdālā, Krievijā,” atklāj M.Krūze.

Uz jautājumu, kādas ir sajūtas pēc tik iespaidīga starta, Mārtiņš atbild: „Sportā kā jau visur - prieks par to, ka sev uzstādītie mērķi izdodas, un zini, ka nu var skatīties augstāk. Nekad neapstāties - vienmēr var vairāk!”

Ar visiem čempionāta rezultātiem var iepazīties Latvijas Pauerliftinga federācijas mājaslapā. Latvijas čempionātus un Latvijas kausa posmus spēka trīscīņā rīko Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību „Spēka Pasaule”. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi