Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

LDE/Miesnieki kļūst par Latvijas čempioniem regbijā

Par Livland Latvijas regbija čempionāta uzvarētājiem svētdien divas kārtas pirms sezonas beigām kļuva LDE/Miesnieki komanda.

Aizvadītajā mačā LDE/Miesnieki ar 20:14 (0:9) pārspēja Kalves komandu un kļuva tuvākajiem konkurentiem neaizsniedzama.

Mačs starp Kalvi un LDE/Miesnieki izvērtās sīvs, neprognozējams un līdz ar to ļoti interesants. Spēles pirmajā puslaikā punktus guva tikai "Kalves" regbisti - Mihails Tumins precīzi izpildīja trīs soda sitienus no četriem, panākot 9:0.

Savukārt mača otrajā daļā aktivizējās Miesnieki. Vispirms Gunārs Andersons atguva trīs punktus ar precīzu soda sitienu, pēc tam viņš pats sekmīgi izrāvās pa laukuma malu, piezemējot bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, panākot jau 8:9.

Tāds rezultāts turējās līdz otrā puslaika beigu daļai, līdz vienā no Miesnieku uzbrukumiem lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja Valters Raņķis, izvirzot savu komandu vadībā ar 13:9. Precīzs bija arī Andersona realizācijas sitiens, pēc kura "Miesnieki" nostiprināja vadību - 15:9. Jau nākamajā spēles epizodē prasmīgi nospēlēja Jānis Priede, pārtverot bumbu un vēl palielinot LDE/Miesnieku pārsvaru līdz 20:9.

Kalves regbisti, neraugoties uz šādiem pavērsieniem, neapjuka, bet mērķtiecīgi turpināja uzbrukt, līdz vienā no spēles pēdējām epizodēm Jānis Riekstiņš piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā. Ar 14:20 arī noslēdzās šis mačs, četrus punktus nopelnot LDE/Miesniekiem un vienu bonusa punktu Kalvei.

Kopvērtējumā Miesniekiem tagad ir 49 punkti un turnīra tabulā viņi tuvākos sekotājus Kalvi apsteidz par 11 punktiem, kas divās atlikušajās kārtās vairs nav atspēlējami. Interesanta atlikušajās kārtās var būt cīņa par otro vietu, ja tajā sekmīgi iesaistīsies Eži/LMT, kuriem šobrīd ir 33 punkti.

"Iznāca laba, skaista spēle. Apsveicu Miesniekus ar uzvaru un čempionu titulu," pēc mača teica Kalves galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs. "Šodien zaudējām cienīgi, tāpēc nekāda rūgtuma nav. Citreiz šajā čempionātā esam piekāpušies arī daudz labākā sastāvā, nospēlējot sliktāk."

"Šoreiz par uzvaru jāpateicas kluba vecākajiem spēlētājiem Jānim Priedem, Mārim Robežniekam, Jānim Skujam. Viņiem par labiem palīgiem veidojas daudzi jaunie spēlētāji, tāpēc gribu apgalvot, ka klubā ir notikusi sekmīga paaudžu maiņa," pēc čempionu titula izcīnīšanas uzsvēra LDE/Miesnieki galvenais treneris Uldis Bautris. "Spēle ar Kalvi bija grūta. Viņiem komandā ir ļoti labs soda sitienu izpildītājs Mihails Tumins, tāpēc runājām, ka aizsardzībā nedrīkst pelnīt sodus. Tomēr tādi bija. Tas ļāva sāncenšiem izvirzīties vadībā."

"Otrajā puslaikā vairāk sākām spēlēt ar rokām, nevis ar kājām. Tas deva rezultātu. Tiesa, vairākas epizodes palika neizmantotas. Jāsaka tā - spēle bija interesanta skatītājiem, bet ļoti nervoza treneriem," piebilda Bautris.

Miesnieku sistēmas klubs Latvijas čempionātā uzvarēja pirmo reizi kopš 2001.gada, kad labākā bija Rīgas Miesnieks komanda. Toreiz Miesnieki bija triumfējuši piecus gadus pēc kārtas.

Kā ziņots, pērn par labāko kļuva Kalve, bet vēl gadu pirms tam Eži/LMT vienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi