Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Lībietim Lielupē neizdodas trešo nedēļu pēc kārtas uzvarēt Futures sērijas turnīrā

Latvijas vīru tenisa otrajai raketei Miķelim Lībietim sestdien Lielupē neizdevās trešo nedēļu pēc kārtas triumfēt "Futures" sērijas turnīrā.

Lībietis, kurš ATP pasaules rangā ieņem 425.vietu, bet turnīrā bija izlikts ar otro numuru, finālā divos setos ar 4-6, 5-7 atzina lietuviešu tenisista Laurīna Grigeļa pārākumu.

Turnīra uzvarētājs, kurš bija izlikts ar pirmo numuru, rangā ieņem 507.vietu, bet savulaik bijis 183.pozīcijā.

Pirmajā setā izšķirošais bija septītais geims, kurā Grigelis pirmo reizi spēlē guva punktu Lībieša servē, pēc tam panākot 5-3 un uzvarot arī visu setu. Savukārt otrajā setā Grigelis spēja panākt 3-1, taču Lībietis uzreiz atspēlējās un panāca izlīdzinājumu. Šoreiz izšķirošais bija 11.geims, kurā lietuvietis atkal guva punktu pretinieka servē un pēc tam svinēja panākumu arī visā cīņā.

Otrajā setā cīņa lietus dēļ vairāk kā uz stundu tika pārtraukta.

Lībietim mačā bija sešas breika iespējas, taču viņš izmantoja tikai vienu.

Par dalību Lielupes "Futures" turnīrā Lībietis nopelnīja desmit ATP ranga punktus, bet Grigelis tika pie 18 ranga punktiem, izcīnot savu 15."Futures" turnīru uzvarētāja titulu karjerā, kamēr Lībietim ir seši šādi tituli.

LETA jau ziņoja, ka Lībietis iepriekšējās divās nedēļās uzvarēja "Futures" sērijas turnīros Viļņā un Pērnavā.

Ceļā uz finālu Lībietis pirmajā kārtā ar 6-4, 6-3 uzvarēja citu Latvijas tenisistu - Jāni Podžu, kurš rangā atrodas 1276.pozīcijā, bet pamatturnīrā piedalījās ar īpašo uzaicinājumu jeb "wild card". Savukārt otrajā kārtā Latvijas otrā rakete ar 6-3, 6-1 pārspēja austrieti Pēteru Goldšteineru, kurš rangā atrodams 980.pozīcijā.

Ceturtdaļfinālā latvietis ar 6-4, 6-4 bez liekām problēmām pieveica šveicieti Rikardo Maigu, kurš šobrīd pasaules rangā neatrodas, savukārt pirms trīs gadiem bija sasniedzis 780.pozīciju, bet pusfināla spēlē Lībietis ar 6-1, 6-1 sakāva Nīderlandes tenisistu Talonu Grīkspūru, kurš rangā atrodams 287.pozīcijā.

Pirms tam Lielupē neveiksmes pirmās kārtas spēlēs piedzīvoja četri citi Latvijas tenisisti - bez J.Podža arī Krišjānis Stabiņš, Rūdolfs Mednis un Artūrs Lazdiņš, kurš turklāt guva smagu kājas traumu.

Stabiņš pirms divām nedēļām aizkļuva līdz Viļņas "Futures" turnīra finālam, kurā zaudēja Lībietim, taču nopelnītie desmit punkti viņam ļāva atgriezties ATP rangā.

Tikmēr dubultspēļu turnīrā divi Latvijas dueti - J.Podžus/Stabiņš un Mednis/Roberts Grīnvalds aizkļuva līdz pusfnālam. Savukārt par uzvarētājiem kļuva briti Džonatans Grejs un Evanss Mūrs.

Par pusfināla sasniegšanu Podžus/Stabiņš un Mednis/Grīnvalds nopelnīja pa sešiem ATP dubultspēļu ranga punktiem katrs.

Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) "Futures" ranga turnīrs Jūrmalā norisinās kopš 1998.gada.

Pērn sacensībās triumfēja Lībietis, iegūstot savu otro titulu karjerā, bet tagad viņam jau ir seši "Futures" turnīru uzvarētāja tituli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noslēdzies tradicionālais Stipro Skrējiens

Veiksmīgi noslēdzoties Latvijā lielākajam tautas izturības un piedzīvojumu pasākumam Optibet Stipro Skrējiens, kas pēc ilgāka pārtraukuma atkal notika Ķegumā, atpūtas un sporta kompleksā Zelt...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi