Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Londonas olimpiskās spēles izmaksājušas par 377 miljoniem mārciņu mazāk, nekā plānots

Šīgada Londonas vasaras olimpiskās un paraolimpiskās spēles kopā izmaksājušas par 377 miljoniem mārciņu (324 miljoniem latu) mazāk, nekā sākotnēji plānots, paziņojušas Lielbritānijas parlamenta oficiālās personas.

Spēļu kopējais budžets, ko piešķīrusi Lielbritānijas valdība, bijis 9,29 miljardu mārciņu (astoņu miljardu latu) apmērā. Faktiskās izmaksas bijušas 8,92 miljardi mārciņu (7,6 miljardi latu).

Kā pastāstīja Lielbritānijas sporta ministrs Hjū Robertsons, būvniecības un transporta izdevumi spēļu laikā bijuši zemāki, nekā plānots. Viņš sasniegto ietaupījumu nodēvēja par "milzīgu panākumu".

"Man nav ne mazāko šaubu, ka Londona ir uzstādījusi jaunu latiņu olimpisko un paraolimpisko spēļu rīkošanai nākotnē," sacīja Robertsons. "Mana prognoze, ka šis projekts varētu izmaksāt zem deviņiem miljardiem, gandrīz ir sasniegta."

Spēļu rīkotāji joprojām veic pārrunas ar firmu G4S par to, cik liela naudas summa tai būtu jāatmaksā organizatoriem saistībā ar nespēju nodrošināt pietiekamu apsardzes darbinieku skaitu Olimpiādes norises laikā, kā rezultātā valdībai nācās norīkot 4700 policistu, lai nodrošinātu kārtību un drošību spēļu laikā. Firma augusta sākumā paziņoja, ka būtu gatava šķirties no 50 miljoniem (43 miljoniem latu) mārciņu.

Kā jau ziņots, Latvija gan Londonas olimpiskajās, gan paraolimpiskajās spēlēs izcīnīja pa divām medaļām.

Olimpiskajās spēlēs, kas ilga no 27.jūlija līdz 12.augustam, BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs tika pie zelta, bet pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš pievienoja bronzu, savukārt paraolimpiskajās spēlēs (29.augusts-9.septembris) Aigars Apinis izcīnīja zeltu lodes grūšanā un sudrabu diska mešanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi