Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Madona Pasaules kausa posmu rollerslēpošanā uzņems augusta beigās

Madona Pasaules kausa posmu rollerslēpošanā uzņems augusta beigās, informē rīkotāji.

Aprīlī tika ziņots, ka posms Madonā notiks jūlija beigās un augusta sākumā, taču tagad tas pārcelts uz laika periodu no 28. līdz 30.augustam.

Lai gan sezonas pirmais posms sākotnēji bija paredzēts Pekinā, Ķīnā, straujā Covid-19 izplatības dēļ tas pārcelts uz 23.-25.oktobri. Līdz ar to rollerslēpošanas sezona tiks atklāta Igaunijā, savukārt otru posmu plānots aizvadīts Smeceres sils trasē, Madonā.

Saskaņā ar Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) publicēto kalendāru, pasaules rollerslēpošanas sezonu plānots atklāt Baltijas valstīs: Igaunijā un Latvijā, savukārt rudenī plānots trešo kausa posmu aizvadīt Krievijā, bet ceturto - Ķīnā. Tas lielā mērā saistīts ar Covid-19 straujo izplatību pasaulē, kas ieviesa korekcijas sākotnēji plānotajā sacensību kalendārā.

FIS rollerslēpošanas apakškomitejas vadītājs Mārtiņš Niklass pieļauj iespēju, ka kalendārs vēl varētu tikt koriģēts. Viņš uzsver, ka Baltijas valstis veiksmīgi ierobežojušas vīrusa izplatību, kas ļauj pasaules rollerslēpošanas sezonu atklāt mūsu platuma grādos. 

"Proti, ja vēl ir diskusijas par to, vai sportistiem doties uz Krieviju un Ķīnu rudenī būs droši, tad lielākā daļa Eiropas valstu sportistu, ir gatavi startēt Igaunijā un Latvijā notiekošajos Pasaules kausa posmos. Protams, mēs rūpīgi sekojam pasaulē notiekošajam, tomēr, tajā pašā laikā, noris aktīvi sagatavošanās darbi, un, ir skaidrs, ka Latvija šajā sporta veidā, kas kļūst arvien populārāks kā pasaulē, tā Eiropā, ir sevi uzlikusi uz kartes. Svarīgi, ka Madonas pašvaldība ir ļoti pretimnākoša, un arī šī gada sarežģītajos apstākļos, ir gatava iesaistīties organizēšanā," stāsta Niklass.

Tikmēr Smeceres sila vadītājs Gunārs Ikaunieks atzīmē, ka bāzē jau vairākus mēnešus norit sagatavošanās darbi Pasaules kausa posma. 

"Šogad pasākumu kalendārs bijis daudz tukšāks, un tas ļāvis izdarīt nepieciešamos priekšdarbus. Palīgs attiecībā uz gatavošanos, mums ir pērn aizvadītais pasaules čempionāts, kas no FIS puses tika atzīts kā organizatoriski veiksmīgs. Arī latviešu sportisti ir noilgojušies pēc rollerslēpošanas sacensībām, tā iemesla dēļ, 27.jūnijā plānojam aizvadīt vietējā līmeņa sacīkstes, kur plāno startēt gan jaunieši, gan tie, kas startē FIS ieskaitē," ar turpmākajiem plāniem iepazīstina Ikaunieks.

Pašreizējā kalendāra versija paredz Pasaules kausu rollerslēpošanā sākt Igaunijā (21.-28.08.), turpināt Latvijā (28.-30.08.), bet rudenī plānots kausa posmu un pasaules čempionāta ieskaiti junioriem aizvadīt Krievijā (17.09-20.09.) un Ķīnā (23.10.-25.10.).

Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2006.gadā Priekuļos, bet Madonā šogad plānots aizvadīt jau piekto Pasaules kausa posmu. Pērn trasē Smeceres sils aizvadīts arī gan no sportiskās, gan organizatoriskās puses veiksmīgs Pasaules čempionāts rollerslēpošanā. Tas atnesa Latvijai divas godalgas - Niks Saulītis 200 metru sprinta distancē junioriem izcīnīja bronzas godalgu, tāpat trešais bija Raimo Vīgants 20 kilometru distancē ar masu startu elites konkurencē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi