Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Madoniešiem Kaparkalējiem zelts un sudrabs pasaules junioru čempionātā un PK posmā rollerslēpošanā

Madonieši Lauris un Linda Kaparkalēji lieliski nostartējuši sestdien Madonā notikušajā pasaules junioru čempionātā un Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā, Lindai kļūstot par pasaules junioru čempioni 200m sprintā brīvajā stilā, bet Laurim pirmo sezonu pieaugušo grupā izcīnot otro vietu. Finālos iekļuva un labākie no Latvijas bija arī citi madonieši – Kitija Auziņa pieaugušajām, Silvestrs Švauksts junioriem un Raimo Vīgants kā otrs labākais no Latvijas pieaugušajos.

Piektdien ”Smeceres sila” trasē Madonā sākās Pasaules kausa otrais posms rollerslēpošnā pieaugušajiem un pasaules junioru čempionāts, dalībniekiem sacenšoties klasiskā stila distancē, kur labākie no Latvijas bija madonieši – 4. vietu izcīnījušais Raimo Vīgants un 5. vietu ieguvusī Kitija Auziņa. Otrajā dienā sprintā, kas norisinājās Madonas centrā Raiņa ielā un kur bija jāveic 200m pret nelielu kāpumu, ar lielisku sniegumu un godalgotajām vietām iepriecināja citi madonieši – brālis un māsa Kaparkalēji.

Viena no jaunākajām dalībniecēm juniorēm Linda Kaparkalēja uzrādīja ātrāko laiku kvalifikācijā un arī finālā pārspēja visas konkurentes, ieskaitot arī pagājušā gada bronzas medaļas ieguvēju Annu Mariju Gidi no Itālijas, tādējādi izcīnot zelta medaļu. Atzīstams sniegums un 5. vieta krāslavietei Adriānai Šuminskai.

Vīriešiem pieaugušo grupā ar spēcīgajiem itāļiem iekļuva pirmo sezonu pieaugušo grupā startējošais Lauris Kaparkalējs. Pagājušā gada pasaules junioru čempions sprintā parādīja varenu ātrumu un izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai daudzkārtējam pieaugušo grupas čempionam Emanuelem beki no Itālijas. Finālā iekļuva arī olimpiskajās spēlēs 20. vietu ieguvušais Raimo Vīgants, kuram 4. vieta. Sešiniekā ar 6. vietu vairāk nekā 30 dalībnieku vidū iekļuva vēl viens madonietis – 2019. gada junioru bronzas medaļas ieguvējs Niks Saulītis no Madonas.

Pieaugušo grupā sievietēm vienīgā no Latvijas, kura spēja iekļūt finālā, bija Kitija Auziņa. Šogad ziemā Latvijas čempionāta posmos uzvarējusī Auziņa 15 dalībnieču konkurencē izcīnīja ceturto vietu, piekāpjoties tikai divām pasaules čempionāta medaļniecēm no Zviedrijas Linnai Semskārai un Jaklīnai Loknerei, kā arī uzvarētājai Jūlijai Arnesenai no Norvēģijas. Piektajā vietā ierindojās rīdziniece Samanta Krampe.

Junioru puišiem ātrākais kvalifikācijai bija madonietis Silvestrs Švauksts, tomēr trešā godalga Latvijai izpalika, jo Silvestrs fināla iekļuva, bet finišēja 4. vietā, sasniedzot savu labāko rezultātu pasaules junioru čempionātos. Dubultuzvara Zviedrijai ar Antonu Grānu čempiona godā.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi