Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Marejs: Vēl pirms paša fināla šaubījos par uzvaru

Britu tenisists Endijs Marejs, kurš šogad kļuvis par olimpisko čempionu, vēl pirms paša ASV atklātā čempionāta finālā šaubījies par savu panākumu, jo līdz tam četros Grand Slam turnīru finālos brits bija piedzīvojis tikai zaudējumus.

Kā ziņots, par ASV atklātā tenisa čempionāta uzvarētāju vīriešu vienspēlēs pirmdien kļuva Marejs, kurš tādējādi tika pie sava pirmā Grand Slam turnīru titula karjerā. Finālā ar trešo numuru izliktais olimpiskais čempions ar rezultātu 7-6 (12:10), 7-5, 2-6, 3-6, 6-2 aizraujošā cīņā uzvarēja sacensību otro raketi un pagājušā gada turnīra čempionu Novāku Džokoviču no Serbijas.

"Olimpiskās spēles man deva milzu pārliecību par saviem spēkiem. Tā bija manas dzīves varenākā nedēļa," pēc uzvaras izteicās Marejs. "Tomēr par spīti pat tam pirms mača, kad sēdēju ģērbtuvēs, manī joprojām bija šaubas."

"Visu laiku domāju, ka līdz šim neviens tenisists nebija zaudējis savos pirmajos piecos Grand Slam finālos. Es patiešām nevēlos kļūt par pirmo," izcēla Marejs. Viņš kļuvis par pirmo Lielbritānijas tenisistu kopš 1936.gada, kurš uzvarējis kādā no Grand Slam turnīriem.

"Mums abiem bija grūti tikt galā ar vējainajiem laikapstākļiem," pēc cīņas izteicās Džokovičs. "Brīžiem abi pieļāvām ļoti daudz nepiespiestu kļūdu, bet brīžiem demonstrējām lielisku tenisu. Apsveicu Mareju, jo viņš sev nepieciešamos brīžos veica ļoti spēcīgas serves."

"Tas bija ļoti smags mačs. Šādos apstākļos pilnībā jākoncentrējas katram sitienam, jo bumbiņu bija ļoti grūti kontrolēt," piebilda Marejs. "Atvieglojums laikam ir labākais vārds, kas raksturo manas šā brīža izjūtas."

"Lai arī es zaudēju pirmos divus setus, vienalga ticēju, ka tikšu pie uzvaras," uzsvēra Džokovičs. "Trešajā un ceturtajā setā spēlēju patiešām labi, taču gausais piektā seta sākums man maksāja dārgi."

"Ceru, ka šeit notikušais mani nemainīs kā cilvēku. Varbūt šādās situācijās, ja tādās atkal nonākšu, būšu par sevi pārliecinātāks," piebilda uzvarētājs, kurš neuzskata, ka būtu pelnījis gada labākā pasaules tenisista titulu.

"Pēdējie pāris mēneši ir bijuši izcili, taču tenisa gadā ir daudz kas vairāk par Grand Slam turnīriem. Džokovičs šogad lieliski spēlējis Masters turnīros, bet Rodžers Federers atguvis pasaules ranga pirmo vietu. Jāatceras, ka tenisa sezona sākas janvārī un beidzas novembrī."

ASV atklātā čempionāta vīriešu sacensību fināls jau piekto gadu pēc kārtas tika aizvadīts pirmdienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi