Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mārtiņš Podžus un Lībietis cienīgā mačā zaudē Deivisa kausa dubultspēlē

Latvijas vīriešu tenisa izlase, ko šoreiz pārstāvēja Mārtiņš Podžus un Miķelis Lībietis, sestdien cienīgā cīņā piedzīvoja neveiksmi Deivisa kausa izcīņas dueļa ar Zviedriju dubultspēlē.

Deivisa kausa izcīņas duelī par vietas saglabāšanu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā latvieši ar 4-6, 2-6, 6-3, 6-4, 3-6 piekāpās Robertam Lindstedam un Jūhanam Brunstrumam.

Pirmajos divos setos zviedri dominēja pie savas serves, tiekot pie drošām uzvarām. Trešā seta ievadā latvieši arī ieguva pirmo breiku mačā un pārsvaru nosargāja līdz seta beigām, bet ceturtajā geimā pretinieku servi salauza devītajā geimā, kaut pirms tam bija atspēlētas vairākas breikbumbas.

Tomēr piektā seta ievadā zviedri ieguva vadību ar 3-0, pārsvaru noturot un tiekot pie ļoti grūtas uzvaras.

Līdz ar to pēc otrās dienas cīņām Latvija nokļuvusi iedzinējos ar rezultātu 1-2.

No Latvijas tenisistiem pašlaik M.Podžus dubultspēļu rangā atrodams 917.vietā, bet Lībietis tajā pašlaik nav, jo viņam galvenais uzsvars ir uz augstskolu cīņām. Savukārt ļoti pieredzējušie zviedri ir labāko simtniekā - 37 gadus vecais Lindsteds pašlaik atrodams 18.vietā, bet par trim gadiem jaunākais Brunstrums ir 60.pozīcijā.

Kā zināms, pirmajā dienā Jenšēpingas pilsētā tika aizvadītas divas ļoti saspringtas vienspēles. Sākotnēji ATP vienspēļu ranga 574.vietu ieņemošais M.Podžus ar rezultātu 7-6 (7:3), 7-5, 6-7 (5:7), 3-6, 9-7 pieveica vien 18 gadus veco talantīgo Elīasu Imeru, kurš ir pasaules 237.rakete.

Savukārt viņa dvīņubrālis Jānis Podžus, kurš pasaules rangā ieņem 772.vietu, ar 6-7 (5:7), 6-4, 6-7 (3:7), 6-7 (7:9) piekāpās Zviedrijas komandas līderim Kristiānam Lindellam, kurš ir pasaules 230.rakete.

Ja piektdienas pirmā mača izspēle sākās plkst.15 pēc vietējā laika, otrā cīņa noslēdzās neilgi pirms plkst.1 naktī.

Svētdien plānots aizvadīt atlikušās divas vienspēles, kurās gaidāms, ka M.Podžus tiksies ar Lindellu, bet J.Podžus samēros spēkus ar Imeru. Tiesa, kapteiņi pieteikumos var veikt izmaiņas.

Kā zināms, Latvijas izlases sastāvā ir arī gados jaunais debitants Mikus Pauls Losbergs. Savukārt Latvijas komandai šajā duelī nepalīdz valsts vadošais tenisists Ernests Gulbis, kurš šonedēļ noslēdzis savu sezonu.

Deivisa kausa rangā Zviedrija pašlaik atrodas 35.vietā, bet Latvija ieņem 42.pozīciju. Abas komandas iepriekš savā starpā nebija tikušās.

Dueļa uzvarētāji saglabās vietu grupā arī nākamgad, bet zaudētāji pārcelsies uz Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu, kurā turklāt septiņkārtējie Deivisa kausa ieguvēji zviedri līdz šim nekad nav spēlējuši.

Kā ziņots, Latvijas izlase februārī cieta zaudējumu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas pirmajā duelī, izbraukumā ar 0-5 piekāpjoties Slovākijai, bet vēlāk septembrī Valmierā ar 1-4 piekāpās arī Austrijai.

Ja Latvijas izlase saglabās vietu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, nākamā gada cīņas tā atklās ar atkārtotu dueli pret Austriju. Ja Latvijas izlase zaudēs savu vietu zonas pirmajā grupā, tās pretinieki otrajā grupā noskaidrosies atsevišķā izlozē, kas notiks nākamajā nedēļā.

Pērn Latvijas izlase sekmīgi pārvarēja Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu, sākotnēji ar 3-0 izbraukumā pieveicot Tunisiju, turpinājumā ar 3-2 izbraukumā pārspējot arī Monako, bet izšķirošajā duelī ar 3-2 Rīgā pieveica arī Somiju un trešoreiz vēsturē kvalificējās Deivisa kausa pirmajai grupai.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlējusi 2008. un 2010.gadā, bet nevienā no šīm reizēm nespēja saglabāt vietu tajā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi