Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Mārtiņš Podžus uz spēku izsīkuma robežas cieš neveiksmi un Latvija Deivisa kausa duelī piekāpjas Bulgārijai

Latvijas tenisists Mārtiņš Podžus Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas ceturtajā mačā svētdien smagā cīņā piekāpās Bulgārijas līderim Dimitaram Kuzmanovam un Latvija cieta neveiksmi visā cīņā.

Aizvadītajā mačā M.Podžus cieta neveiksmi ar 6-7 (6:8), 7-5, 2-6, 4-6.

Spēles sākumā Podžus pirmoreiz savu servi zaudēja ceturtajā geimā. Nākamais geims bija ļoti ilgs, bet latvietis atspēlējās. Turpinājumā viņš pārņēma iniciatīvu un vairākus savas serves geimus pēc kārtas uzvarēja "sausā", bet cīņa turpinājās taibreikā. Tā ievadā Podžum piederēja iniciatīva un viņš pārņēma vadību ar 3-0. Turpinājumā latvietis ieguva setbumbu, tomēr neizmantoja to un brīdi vēlāk pēc kārtējās dubultkļūdas cieta neveiksmi ar 6-7 (6:8).

Otrais sets sākās līdzīgi, bet piektajā geimā Podžus pie breikbumbas pieļāva dubultkļūdu un nokļuva iedzinējos. Uzreiz gan latvietis atspēlējās, bet septītajā geimā pēc vēl vienas dubultkļūdas atkal zaudēja savas serves geimu. Tomēr astotajā geimā latvietis atkal panāca izlīdzinājumu, bet 11.geimā uzreiz pēc bulgāru medicīniskās pauzes Podžus nobreikoja pretinieku un triumfēja otrajā setā ar 7-5.

Trešā seta piektajā geimā bulgāram bija divas breikbumbas un uzreiz izdevās pārņemt vadību. Pēc tam viņš sāka spēlēt arvien pārliecinošāk un triumfēja kopā piecos geimos pēc kārtas, triumfējot setā ar 6-2.

Ceturtā seta ievadā Podžus zaudēja vēl vienu geimu, bet pēc tam, kad trešajā geimā beidzot bija pārtraucis neveiksmju sēriju, uzreiz arī paņēma medicīnisko pārtraukumu. Sestajā geimā spēkus arvien vairāk zaudējošajam latvietim izdevās atgūt breika deficītu un panākt 3-3. Nākamais geims atkal ritēja līdzīgi, turklāt Podžus pirmoreiz mačā atspēlēja breikbumbus un atguva vadību ar 4-3.

Tomēr devītajā geimā latvietis nenoturēja savu servi un nokļuva viena zaudēta geima attālumā no neveiksmes cīņā. Nākamajā geimā Podžus nespēja uzvarēt nevienā izspēlē un samierinājās ar neveiksmi trīs ar pusi stundu laikā.

Līdz ar to duelī Latvija nokļuvusi iedzinējos ar 1-3 un šāds deficīts vairs nav atspēlējams. Piektajā mačā Latvijas izlases sastāvā laukumā dosies debitants Rūdolfs Mednis.

Kā ziņots, piektdienas vienspēlēs vispirms M.Podžus ar 6-3, 7-5, 7-5 pieveica Aleksandaru Lazovu, bet pēc tam Jānis Podžus trillera cienīgā cīņā, kas ilga vairāk nekā piecas stundas, ar 4-6, 6-3, 3-6, 6-1, 10-12 piekāpās Kuzmanovam.

Savukārt sestdien notikušajā dubultspēlē dvīņubrāļi Podži ar 6-3, 6-2, 4-6, 5-7, 1-6 piekāpās Tihomiram Grozdanovam un Iļjam Kuševam.

Kā zināms, izlašu sastāvos nebija Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja un Bulgārijas pirmās raketes Grigora Dimitrova.

Latvijas izlases sastāvā kapteinis Kārlis Lejnieks bija iekļāvis dvīņubrāļus Mārtiņu un Jāni Podžus, kuri pašlaik ATP vienspēļu rangā ieņem attiecīgi 498. un 675.vietu, kā arī ranga 2123.vietā esošo Artūru Lazdiņu un komandas debitantu Rūdolfu Medni.

Savukārt ATP ranga 15.vietā esošais Gulbis pašlaik pēc neveiksmīgā sezonas sākuma gatavojas "Masters 1000" turnīriem ASV.

Tikmēr Bulgārijas izlasē nav ATP ranga 11.vietā esošā Dimitrova, bet Latvijā ieradušies ATP ranga 349.vietā esošais Dimitars Kuzmanovs, 366.pozīcijā esošais Aleksandars Lazovs, kā arī Tihomirs Grozdanovs, kurš rangā ieņem 982.pozīciju, un pasaules rangā neesošais Iļja Kuševs.

Deivisa kausa cīņas notika tenisa centra "Lielupe" rekonstruētajos kortos, kur izlase bija atgriezusies pēc ilgāka pārtraukuma. Iepriekšējā desmitgadē Latvija regulāri pretiniekus uzņēma tieši tenisa centrā "Lielupe", tomēr sportisti bieži sūdzējās par segumu, stāstot, ka tas ir vienkārši uz betona uzklāts paklājs. Līdz ar to iepriekšējo reizi Deivisa kauss tur notika 2009.gada septembrī, kad Latvija ar 3-2 uzvarēja Slovēniju.

Turpmākajos gados Latvija Deivisa kausa cīņas uzņēma ne biežāk kā reizi gadā, spēles aizvadot gan Rīgā (Olimpiskajā sporta centrā un "Arēnā Rīga"), gan Valmierā un Liepājā.

Deivisa kausa rangā Latvijas izlase ieņem 42. vietu, kamēr bulgāri ir 63., turklāt latvieši uzvarējuši abās savstarpējās cīņās - gan 2007.gadā Latvijā, gan 2009.gadā Bulgārijā Latvija bija pārāka ar 4-1.

Šīs cīņas uzvarētāji bulgāri otrajā kārtā tiksies ar Luksemburgu, kas spēja pārspēt Madagaskaru. Savukārt Latvija, cīnoties par palikšanu grupā, jūlijā savā laukumā uzņems tieši Madagaskaru.

Kā zināms, pērn Latvija trešo reizi vēsturē spēlēja Deivisa kausa pirmajā grupā, tomēr trešo reizi nespēja tajā saglabāt vietu. Izšķirošajā duelī Latvija dramatiskā cīņā ar 2-3 piekāpās Zviedrijai.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlēja arī 2008. un 2010.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi