Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Meivezers "gadsimta cīņā" 10 raundos pieveic UFC superzvaigzni Makgregoru

Amerikāņu bokseris Floids Meivezers sestdien vēsturē, iespējams, ienesīgākajā cīņā uzvarēja jauktās cīņas mākslas (MMA) slavenāko sportistu Konoru Makgregoru.

Aizvadītajā duelī, kas risinājās pēc boksa noteikumiem, Makgregors rādīja lielisku sniegumu pirmajos trijos raundos, tomēr turpinājumā Meivezers pārņēma iniciatīvu, un duelis tika apturēts desmitajā raundā, amerikānim gūstot savu piecdesmito panākumu profesionālās karjeras 50 cīņās. Dueļa beigās bija labi redzams Makgregora nogurums.

Uzreiz pēc dueļa Meivezers uzsvēra, ka šī viņam bija pēdējā cīņa karjerā, tomēr atzina, ka pirmajos trijos raundos Makgregors izrādījis negaidīti sīvu pretestību.

"MMA viņš tiešām smagi cīnās 25 minūtes, bet pēc 25.minūtes sāk piebremzēt. Es biju apsolījis, ka neļaušu viņam man pietuvoties, jo uz spēles bija likta boksa reputācija," pauda Meivezers.

Līdz šim par "gadsimta cīņu" tika uzskatīts Meivezera 2015.gada duelis, kad viņš 12 raundos uzveica filipīnieti Maniju Pakiao. Jau toreiz Meivezers nopelnīja aptuveni 220 miljonus dolāru (180 miljonus eiro) un tiek uzskatīts, ka šoreiz šī summa tiks pārspēta, tomēr daudz, kas atkarīgs no tā cik daudz līdzjutēju samaksāja par tiesībām skatīties dueli internetā.

Abi bokseri cīnījās svarā līdz 69,9 kilogramiem. Duelis nenotika par kādu no pasaules čempiona jostām, tomēr prestižākā boksa organizācija Pasaules Boksa padome (WBC) tā uzvarētājam bija izgatavojusi īpašu Naudas jostu jeb Money belt.

Meivezers, kurš vairākkārt atzīts par pasaulē pelnošāko sportistu, karjeras laikā kļuva par deviņu pasaules čempiona jostu īpašnieku piecās svara kategorijā. Viņš karjeru bija noslēdzis 2015.gada septembrī, bet par godu šim panākumam atgriezās ringā.

Zīmīgi, ka Meivezers tagad apsteidza slaveno smagsvaru bokseri Rokiju Marčiāno, kurš 1956.gadā karjeru noslēdza ar 49 uzvarām 49 cīņās. Viņš ir pirmais bokseris vēsturē, kurš 50 cīņu robežu sasniedzis bez zaudējumiem.

Tikmēr Makgregors savā MMA karjerā izcīnījis 21 uzvaru 24 cīņās, bet profesionālajā boksā šī īram bija pirmā nopietnā cīņa. Viņš ir vēsturē pirmais sportists, kurš spējis apvienot divu svaru kategoriju jostas prestižākajā UFC organizācijā.

 

Top komentāri

LasVegasa
L
Totiks rullē, cik daudz papildus Meiveizers nopelnīja ne aizsūtot īru gaili nokautā līdz 4 raundam.viens liels balagāns. Par MMA nerunāsim, tur īru neļauj slānīt. Nekā privātā, tikai bizness.
NAV VIENALGA
N
Kāda vēl fucking gadsimta cīņa? Divus gaiļus ielaiž aplokā un tas arī viss. Tas ir kauns boksam, ja tas skaitās sporta veids!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi