Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Melbārdim ceturtā vieta Eiropas čempionāta divnieku sacensībās

Latvijas vadošā bobsleja pilota Oskara Melbārža ekipāža sestdien izcīnīja ceturto vietu Īglsas trasē Austrijā notiekošajā Pasaules kausa astotajā posmā divnieku sacensībās, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts.

Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu ceturtos rezultātus sasniedza abos braucienos un summā no uzvaru izcīnījušā šveicieša Beāta Hefti ekipāžas atpalika par 0,37 sekundēm. Pārējās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma Vācijas sportisti. Otro vietu izcīnīja Tomasa Floršuca ekipāža, kas uzvarētājiem zaudēja 0,10 sekundes, bet vēl par 0,02 sekundēm lēnāks bija Frančesko Frīdriha divnieks.

Tikmēr jaunā pilota Oskara Ķibermaņa ekipāža ar stūrmani Raivi Broku pirmajā braucienā ierindojās 24.pozīcijā, nespējot kvalificēties otrajam nobraucienam. Pirmajā braucienā Ķibermanis no Hefti atpalika par 0,98 sekundēm, bet no iespējas kvalificēties otrajam braucienam viņu šķīra 0,14 sekundes. Eiropas čempionāta ieskaitē Ķibermanis palika 18.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekos pirms pēdējā, devītā posma līderpozīcijā ar 1464 punktiem joprojām atrodas kanādieša Lindona Raša ekipāža, kas šoreiz izcīnīja sesto vietu, bet Melbārdis ar 1402 punktiem pakāpās uz otro vietu un tuvāko sekotāju Manuelu Mahatu no Vācijas apsteidz par 58 punktiem.

Uģa Žaļima ekipāža ar 160 punktiem atrodas 35.vietā, bet Ķibermanis ar 81 punktu ieņem 39.pozīciju.

Melbārdis kā vienīgais Latvijas pilots šosezon startē jau no pirmajām sacensībām, piedaloties arī pirmajos trīs Ziemeļamerikā notikušajos posmos, bet Ķibermanis pirmās sacensības Pasaules kausā aizvadīja tikai pirms nedēļas Kēnigzē trasē Vācijā.

Kēnigzē Melbārdis pirmo reizi karjerā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa sacensībās, sasniedzot savu labāko rezultātu. Tikmēr Ķibermanis savās debijas sacīkstēs ierindojās 26.pozīcijā. Posms noslēgsies svētdien ar četrinieku braucieniem, kuros arī startēs divas Latvijas ekipāžas.

Kā ziņots, starpsezonā traumas dēļ karjeru beidza otrs Latvijas labākais pilots Edgars Maskalāns, bet jaunie piloti Ķibermanis un Uģis Žaļims jauno sezonu sāka ar Eiropas kausa posmiem.

Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi, bet pasaules čempionāts tiks aizvadīts Sanktmoricas trasē. Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna - sestā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi