Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Melbārdim piespriesta diskvalifikācija un atņemta Eiropas čempionāta bronzas medaļa

Latvijas labākajam bobsleja pilotam Oskaram Melbārdim pēc sestdienas divnieku starta Vācijā notikušajā šīs sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā, kas vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts, par neatbilstošu materiālu piespriesta diskvalifikācija, vēsta Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (FIBT).

Līdz ar to Melbārdim un viņa stūmējam Daumantam Dreiškenam atņemta Eiropas čempionāta bronzas godalga. Pie tās viņi tika sestdien, veiksmīgi aizvadot sacensības, bet Pasaules kausa vērtējumā viņi šajā posmā bija devītie.

Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis pēcāk sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) atklāja, ka ar šādām kamanām jau tiek startēts piecus gadus, un līdz šim nekādas problēmas neesot bijušas. Kā vienu no iemesliem Prūsis minēja to, ka Melbārdis pēc pēdējā laikā veiksmīgi aizvadītām sacensībām vienkārši kļuvis par nopietnu konkurentu spēcīgākajiem braucējiem.

Līdz ar to Eiropas čempionātā diskvalifikācijas dēļ sesto vietu ieguva Latvijas otrs pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Vairi Leibomu.

Pēc tam svētdien bobslejisti Kēnigzē aizvadīs četrinieku sacensības.

Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku ekipāžām līderis ar 1645 punktiem ir amerikānis Stīvens Holkombs, bet viņam ar 1610 punktiem seko šveicietis Beāts Hefti. Tikmēr Melbārdis ar 1080 punktiem atkritis uz 12.vietu, bet Ķibermanis ar 816 punktiem ieņem 15.pozīciju. Savukārt Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) rangā Melbārdis ar tādu pašu punktu summu arī ir 12.vietā, Ķibermanis ar 926 punktiem ieņem 15.pozīciju, bet Uģis Žaļims ar 676 punktiem atrodas 26.vietā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem Melbārdis ieņēma otro vietu, bet Žaļims un Ķibermanis palika attiecīgi 35. un 37.pozīcijā. Savukārt četriniekiem Melbārdis vēlreiz bija otrais, uzvarot neoficiālajā kombinācijas vērtējumā, bet Ķibermanis un Žaļims ieņēma attiecīgi 25. un 29.vietu.

Latviju gaidāmajā Soču Olimpiādē pārstāvēs astoņi bobslejisti, ieskaitot pilotus Melbārdi un Ķibermani. Par stūmējiem izvēlēti Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Raivis Broks, Helvijs Lūsis un Vairis Leiboms, bet kā rezervists paredzēts Intars Dambis.

Pagājušās sezonas beigās Melbārdis Sočos notikušajā Pasaules kausa posmā triumfēja četrinieku sacensībās, izcīnot savu pirmo uzvaru karjerā un nodrošinot otro vietu sezonas kopvērtējumā. Savukārt divnieku mačos viņš Sočos izcīnīja trešo vietu.

Žaļims šosezon Latvijai vērtīgos Nāciju ieskaites punktus pelnīja Eiropas kausā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi