Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Melbārža četriniekam piektā vieta Pasaules kausa trešajā posmā

Latvijas labākā bobsleja pilota Oskara Melbārža ekipāža svētdien izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā četrinieku ekipāžām, sasniedzot otro labāko rezultātu otrajā braucienā.

Startējot tikai ar 17.numuru, Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu pirmajā braucienā sasniedza otro labāko starta laiku un finišā par 0,32 sekundēm atpalika no šosezon ļoti veiksmīgi startējošā amerikāņa Stīvena Holkomba ekipāžas, ieņemot astoto vietu.

Savukārt otrajā nobraucienā Melbārža četrinieks uzrādīja otro labāko laiku un summā pakāpās par trim vietām.

Uzvaru izcīnīja Holkomba ekipāža, kurai latvieši zaudēja 0,30 sekundes.

Otro vietu negaidīti izcīnīja brita Džona Džeksona ekipāža, kas pēc pirmā brauciena atradās vien sestajā vietā, bet otrajā nobrauca ideāli un apsteidza gandrīz visus konkurentus, no Holkomba atpaliekot par 0,07 sekundēm.

Savukārt trešo vietu izcīnīja vācieša Maksimiljana Arnta pilotētais četrinieks, kas uzvarētājam zaudēja 0,25 sekundes.

Melbārdim tik zema starta vieta pirmajā braucienā bija, jo pirmajā etapā ekipāža tika diskvalificēta, kas neļāva atrasties augstāk kopvērtējumā.

Otrs Latvijas pilots Oskars Ķibermanis divnieku treniņā piedzīvoja smagu kritienu, kā rezultātā viņš nevarēja piedalīties abās šīs nedēļas nogales divnieku sacensībās. Tā kā Ķibermanim nav ieskaites treniņā ar četrinieka ekipāžu, viņš šajās sacensībās nestartēja.

Jau vēstīts, ka Melbārdis piektdien un sestdien abās divnieku sacensībās izcīnīja desmitās vietas.

Šīs bija pēdējās sacensības šogad - ar Jauno gadu sportisti atgriezīsies Eiropā, bet pēc četrām sacensībām būs pienākušas Soču olimpiskās spēles. Šogad katrā no Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) disciplīnām pa reizei viena Pasaules kausa posma laikā notiek divas sacensības.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem Melbārdis ieņēma otro vietu, Uģis Žaļims un Ķibermanis palika attiecīgi 35. un 37.pozīcijā. Savukārt četriniekiem Melbārdis vēlreiz bija otrais, uzvarot neoficiālajā kombinācijas vērtējumā, bet Ķibermanis un Žaļims ieņēma attiecīgi 25. un 29.vietu.

Pagājušās sezonas beigās Melbārdis Sočos notikušajā Pasaules kausa posmā triumfēja četrinieku sacensībās, izcīnot savu pirmo uzvaru karjerā un nodrošinot otro vietu sezonas kopvērtējumā. Savukārt divnieku mačos viņš Sočos izcīnīja trešo vietu.

Žaļims šīs sezonas sākumā Latvijai vērtīgos Nāciju ieskaites punktus pelna Eiropas kausā.

Atlase Soču olimpiskajām spēlēm ilgs līdz 19.janvārim. Ja Latvija pasaules rangā būs vismaz devītajā vietā, tā Olimpiādei kvalificēsies ar divām divnieku un četrinieku ekipāžām, bet labāko trijnieks dos iespēju piedalīties pat ar trim ekipāžām. Tomēr pašlaik vairs Latvija reāli nepretendē uz iespēju Sočos startēt ar trim ekipāžām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi