Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nakts peldējumā Ķīpsalā mēģinās labot Ginesa rekordu 100x100m distancē

Eiropas Sporta nedēļa šajā nedēļas nogalē noslēgsies ar vairākiem nakts pasākumiem un mēģinājumu labot britiem piederošo Ginesa rekordu 100 x 100 metru peldējumā par godu Latvijas simtgadei. Vienlaicīgi astoņās Latvijas pilsētās piektdien, 28. septembrī, notiks Vislatvijas orientēšanās nakts, bet sestdien, 29. septembrī – #BeActive sporta un fitnesa nakts, tradicionālais Nakts brauciens par Brīvības ielu, bet Rīgā (RTU Ķīpsalas peldbaseinā), Daugavpilī, Rēzeknē un Ventspilī notiks Nakts peldējums un mēģinājums labot Ginesa rekordu 100 x 100 m peldējumā, kuram būs iespējams sekot tiešraidē Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) Facebook lapas notikumu sadaļā.

VISLATVIJAS ORIENTĒŠANĀS NAKTS

Šodien, 28. septembrī no plkst. 20.00 līdz 23.00 vienlaicīgi astoņās Latvijas pilsētās – Cēsīs, Liepājā, Talsos, Limbažos, Salaspilī, Olainē, Vecumniekos un Rīgā – risināsies Vislatvijas orientēšanās nakts. Tās laikā ar orientēšanos varēs iepazīties ikviens – atzīmēšanās kontrolpunktos notiks ērti un viegli saprotami – izmantojot mobilo aplikāciju un nolasot QR kodus kontrolpunktos. Sacensību karte būs maksimāli pietuvināta ikdienā izmantojamai pilsētas kartei. Dalībai var pieteikties komandas no 2 līdz 5 cilvēkiem bez vecuma ierobežojuma, vismaz viens pieaugušais (no 18 gadu vecuma), arī ģimeņu dalībnieki.

Papildu informācija: http://www.rogaining.lv/onakts/
 

NAKTS PELDĒJUMS UN MĒĢINĀJUMS LABOT GINESA REKORDU

29. septembrī pulksten 20.00 vienlaicīgi Rīgā (Ķīpsalas peldbaseinā), Daugavpilī, Rēzeknē un Ventspilī mūzikas un īpašas noskaņas apgaismojumā notiks nakts peldējums, uz kuru aicināts ikviens. Pirms tam – pulksten 19.00 Rīgā Ķīpsalas peldbaseinā notiks mēģinājums labot Ginesa rekordu 100 x 100 metru peldējumā, un tā norisei būs iespēja sekot LSFP Facebook lapas notikumu sadaļā.

Starp 100 peldētājiem, kuri mēģinās labot šobrīd britiem piederošo 100 x 100 m rekordu (1h 29 min 3 sek), ir ne vien Latvijas peldētāji, bet arī titulēti dalībnieki un daudzi nacionālo izlašu dalībnieki ar Eiropas un pasaules čempionātu pieredzi – no Lietuvas, Igaunijas, Čehijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Moldovas, Austrijas, Izraēlas, Islandes un Portugāles. Viens no titulētākajiem dalībniekiem šodien Ķīpsalā būs bijušais Eiropas čempionāta medaļnieks Jevgeņijs Logunovs. Rekordu pārspēt nebūs viegli – lai britu augstvērtīgo rezultātu – 1h 29 min 3 sek – pārspētu, vidēji katram peldētājam 100 metru distance jānopeld ātrāk par 53,4 sekundēm, kas ir augsta līmeņa rādītājs.

"Lai šis Ginesa rekorda peldējums izdotos, vajadzīga draudzība un sadarbība starp valstīm, federācijām un peldētājiem. Man ir gandarījums, ka ir atsaukušies gan kaimiņi, gan tālāku valstu pārstāvji – mūsu labi draugi. Šādā notikumā naudai nav izšķirstoša nozīme – draudzību par naudu nenopirksi. Lai rekords izdotos, vajadzīgas labas attiecības, kopīgs mērķis, sadarbība un atbalsts, kas mums šobrīd ir. Šīs lietas ir svarīgas gan Ginesa rekorda sasniegšanai, gan valsts attīstībā un sporta izaugsmei," uzsver  Latvijas Peldēšanas federācijas prezidents Aivars Platonovs.

Nakts peldējumi notiks:

Rīgā – RTU Ķīpsalas peldbaseinā (Ķīpsalas iela 5, Kurzemes rajons, Rīga)
Daugavpilī – Daugavpils Olimpiskajā centrā (Stadiona iela 1, Daugavpils)
Rēzeknē – Rēzeknes Olimpiskajā centrā (Stacijas iela 30b, Rēzekne)
Ventspilī – Ventspils peldbaseinā (Lauku iela 5, Ventspils)

#BEACTIVE SPORTA UN FITNESA NAKTS

29. septembrī no pulksten 19.00 līdz pat 01.00 Latvijā pirmo reizi notiks #BeActive sporta un fitnesa nakts. Tās centrālais pasākums – dažādas fitnesa nodarbības – no plkst. 19.00 līdz 23.00 notiks Esplanādē. Ikvienam atnācējam būs iespēja izdejoties Dance Fit nodarbībā ar treneri no Īrijas - Louisu Makkauliju izmēģināt FITBO nodarbību treneres Alīna Silickas vadībā un izaicināt sevi nodarbībā ar treneri Kristapu Strodu, Visa vakara garumā – arī ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi, konkursi un balvas, iespēja izmēģināt dažādus fitnesa produktus. Pasākumu Esplanādē noslēgs īpaša ballīte no plkst. 23.00 - 1.00.

Visas dienas garumā un dažviet pat naktī fitnesa klubi būs atvērti arī citviet Latvijā – klubos bez maksas būs iespējams izmēģināt piedāvātās nodarbības un līdz šim neiepazītus treniņu veidus. Aicināti gan sportiskie, gan tie, kuri gribētu, lai nakts laiks ir aizsegs fitnesa pirmajai nodarbībai.


BRĪVĪBAS IELAS NAKTS BRAUCIENS

29. septembrī no pulksten 23.00 līdz 01.00 jau piekto reizi notiks tradicionālais Brīvības ielas Nakts brauciens, kurā var piedalīties ar skrituļslidām, skrejriteņiem, skrituļdēļiem un citiem riteņu braucamajiem. Trases garums būs 5 kilometri no Brīvības bulvāra pie Esplanādes līdz Pērnavas ielai un atpakaļ. Dalībniekiem starts tiks dots plkst. 23.00 Brīvības bulvārī, pretī Esplanādei, un turpat atradīsies arī finiša zona.

Reģistrācija ir bezmaksas interneta vietnē www.naktsbrauciens.lv, kā arī pasākuma dienā no plkst. 17.00 līdz 22.00 īpašā centrā Esplanādē. Turpat būs iespējams saņemt arī dalībnieku numuriņus. Pasākuma centrā – Esplanādē – darbosies arī ekipējuma noma (Brīvības bulvārī pretī Esplanādei no plkst. 19.00; lai izīrētu inventāru, līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam).  Dalībniekiem, kuri ir jaunāki par 18 gadiem, obligāti jālieto aizsargķiveres, elkoņu un ceļu sargus. Bērni vecumā līdz 16 gadiem pasākumā varēs piedalīties tikai kopā ar vecākiem vai aizbildņiem. Brauciena dalībniekus aicina tērpties koši un tērpā izmantot lampiņas, jo tādejādi brauciens būs spilgts un pamanāms, kā arī interesantāk tērptajiem būs iespēja pretendēt uz balvu kādā no nominācijām, kas tiks piešķirta par noformējumu.

Eiropas Sporta nedēļa Latvijā un visā Eiropā notiek ceturto gadu, šogad tā norisinās no 23. līdz 30. septembrim ar mērķi – mainīt iedzīvotāju paradumus un aicināt būt fiziski aktīvākiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi