Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Neretniekam godalgota nedēļas nogale Itālijā

Kristaps Neretnieks aizvadījis rezultatīvu nedēļas nogali sacensībās CSI2* San Giovanni Itālijā, kur guvis godalgotas vietas dažādas grūtības pakāpes maršrutos, tai skaitā pasaules reitinga Longines Ranking punktus, vēsta sportista komanda.

Neretnieks sacensībās startēja ar četriem zirgiem, kopā izcīnot četras godalgotas vietas. Pirmajā sacensību dienā jātnieks ieguva 2.vietu lielā apļa A grupā ar zirgu Cerano (agrāk Cerosino, zirgam mainīts vārds), maršruta kopīgajā vērtējumā Latvijas duetam 3.vieta. Tā kā maršrutā startēja vairāk kā 100 dalībnieki, pēc FEI noteikumiem starptaustiskās sacensībās dalībniekus dala divas grupās, rezultātus katrai grupai fiksē atsevisķi.  

“Godīgi sakot, pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm nebija viegli atgriezties 2* statusa sacensību ikdienā un realitātē. Kāds man teica, ka 41 gadu neviens no Centrāleiropas zonas, kas faktiski ir viss bijušais Austrumu bloks, mūsu sporta veidā Olimpiskakās spēlēs nebija lecis finālā. Mēs to paveicām, šobrīd tas šķiet kā sapnis, no kura tomēr esam paņēmuši reālu pieredzi nākamajiem lielajiem startiem un lūkojamies Parīzes virzienā, bet šobrīd - realitātē Eiropā esam atpakaļ 2*-3* sacensībās,” saka sportists. 

Otrajā sacensību dienā Itālijā pasaules reitinga ieskaites maršrutā Neretniekam ar Cerano 3.vieta, bet vidējā apļa maršrutā ar Chicarito 2.vieta. Noslēdzošajā sacensību dienā labākais rezultāts ar ērzeli Ethos, 5.vieta 7-gadīgo zirgu konkurencē. Grand Prix pamatmaršrutā ar Cerano četri soda punkti, kas kopvērtējumā ļāva ierindoties 30.vietā. 

“Neskatoties uz četriem soda punktiem pamatmaršrutā, esmu ļoti apmierināts ar Cerano startu Grand Prix maršrutā, mazliet nepaveicās, viņš ļoti labi leca trešo dienu pēc kārtas, tomēr bija arī viegli paguris. Par gāzto šķērsli daudz nepārdzīvoju, jo pārlekšanā iekļuva 20 dalībnieki. Šoreiz Grand Prix maršruts mums nebija parocīgs, daudz nulles un tik daudzskaitlīgās pārlekšanās zirgu skaita ziņā ar Cerano ļoti sarežģīti cīnīties par pjedestāla vietām, bet savu darbu, savu galveno uzdevumu šajās sacensībās viņš izpildīja jau vakar, kad ieguva 3.vietu pasaules reitinga maršrutā,” par startu Grand Prix maršrutā stāsta Neretnieks.  

Arī nākamajā nedēļas nogalē Neretnieks startēs Itālijā, 3* statusa sacensībās, bet oktobra beigās divi labākie sportista zirgi dosies uz Abu Dabī, lai četrus mēnešus startētu Apvienotajos Arābu Emirātos. Otrs zirgu sastāvs paliks Eiropā, kur sportists plāno startēt pasaules kausa ieskaites sacensībās. 

“Prioritāte komandai ir starti AAE un pasaules reitinga punktu krāšana, ja izdosies, tad Eiropā startēšu PK ieskaites sacensībās. No Itālijas zirgi principā uzreiz dosies uz Amsterdamu, no turienes lidos uz AAE, pēc desmit dienu karantīnas sāksim rūpīgi gatavoties četru mēnešu garai Emirātu tūrei, iespējams dosimies startēt arī uz Saūda Arābiju. Emirātos esam bijuši divus gadus pēc kārtas - vēl pirms pandēmijas - un esam patīkami satraukti, iepriekš šīs tūres mums bijušas veiksmīgas, gaidām atgriešanos sacensību laukumos, kur esam guvuši tiešām fantastiskas uzvaras,” saka sportists. 
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi