Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Neretniekam sestā vieta lielā apļa maršrutā prestižās sacīkstēs Parīzē

Latvijas vadošais konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks sestdien vienās no prestižākajām sacensībām spēcīgajā Rietumeiropas līgā izcīnīja sesto vietu lielā apļa maršrutā, aģentūru LETA informēja Latvijas Jātnieku federācija (LJF). Šajā nedēļas nogalē Neretnieks sacenšas CSI5* jeb piecu zvaigžņu kategorijas sacensībās, kurās sacenšas 50 pasaules elites jātnieki.

Neretnieks ar zirgu Moon Ray ātruma maršrutā ar 150 centimetrus augstiem šķēršļiem startēja kā otrais, maršrutu veica bez soda punktiem. Maršrutā startēja 38 sportisti, no kuriem 14 iztika bez soda punktiem. Šis bija pasaules reitinga ieskaites maršruts, un tā balvu fonds bija 62 000 eiro.

Maršrutā uzvarēja Vācijas sportists Fēlikss Hasmans ar zirgu Cayenne WZ. Hasmans ir viens no ātrākajiem jātniekiem Eiropā - Vācijas sportists pasaules reitingā šobrīd atrodas 55. vietā.

Plkst. 21.30 pēc Latvijas laika Neretnieks ar zirgu For Fan startēs vēl vienā māršrutā.

Kā vēstīts, piektdien viņš ar For Fan izcīnīja 15. vietu maršrutā ar 150 centimetru augstiem šķēršļiem. Arī šis bija pasaules reitinga ieskaites maršruts.

Kopējais sacensību balvu fonds ir 734 000 eiro. Galvenajam - Grand Prix - maršrutam, kas norisināsies svētdien, tas ir 400 000 eiro.

No visiem jātniekiem, kuri šogad startē šajās sacensībās, 20 ir pasaules reitinga pirmajā piecdesmitniekā, kamēr Neretnieks šobrīd ieņem 465. vietu. Dalībnieku vidū ir trīskārtējs Pasaules kausa ieguvējs Markuss Enings no Vācijas, kurš 2000. gadā Sidnejā kļuva par olimpisko čempionu komandu vērtējumā. Vēl viens titulēts sportists ir šveicietis Stīvs Gerdā - divkārtējs Pasaules kausa ieguvējs, Londonas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs. Sacensībās startē arī pagājušā gada Eiropas čempions un olimpiskais vicečempions zviedrs Peders Frēdriksons, kurš pasaules reitingā atrodas piektajā vietā.

Neretnieks ir līdz šim veiksmīgākais Latvijas konkūra sportists, kurš guvis lielākos panākumus pasaules mērogā, jo ir vienīgais Latvijas jātnieks, kurš startējis trīs Pasaules kausa finālos. Viņš 2013. gadā ar zirgu Conte Bellini ieņēma 21. vietu, gadu vēlāk šis duets bija 19. vietā, bet 2015. gadā ar Romanie Cece pēc pirmās kvalifikācijas dienas Neretnieks neturpināja cīņu par vietu Pasaules kausa kopvērtējumā, bet ar zirgu Las Vegas startēja Grand Prix maršrutā un spēcīgā konkurencē ieguva 12. vietu.

Neretnieks ir arī vienīgais Latvijas jātnieks, kurš spējis iekļūt pasaules spēcīgāko jātnieku reitinga Longiness Ranking septiņdesmitniekā.

Aprīlī Neretnieks piedalīsies Pasaules kausa finālsacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi