Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Neretnieks Abū Dabī izcīna sesto vietu Pasaules kausa Grand Prix maršrutā

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks ar zirgu Valour šajā nedēļas nogalē Abū Dabī izcīnīja sesto vietu Pasaules kausa Grand Prix maršrutā, informē Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

"CSI4* Al Shira’aa Longines Grand Prix" jeb šo sacensību prestižākajam maršrutam varēja kvalificēties tikai 15 jātnieki, kuri nepārstāv Arābu līgu. Ceturtdien kvalifikācijas maršrutā startēja 74 pāri un Neretnieks ar "Valour" ātruma maršrutu ar 145 centimetrus augstiem šķēršļiem veica bez soda punktiem un ieguva piekto vietu. Cīņa par iekļūšanu galvenajā maršrutā bija ļoti saspringta, kvalifikācijā pirmā sešinieka 2.-6.vietas ieguvēji maršrutā finišēja vienas sekundes ietvaros.

"Grand Prix" maršrutā, kurā sportisti sacentās divās kārtās ar 150-160 centimetrus augstiem šķēršļiem, kvalificējās 38 dueti, no kuriem tikai seši pirmo kārtu veica bez soda punktiem.

"Lielākās grūtības mums šodien sagādāja "Grand Prix" pirmā kārta, kas bija ļoti tehniska manam zirgm, kuram ir ļoti liels lēksis. Man bija ļoti grūti izjāt šo tehnisko raundu, jo visas distances starp šķēršļiem bija diezgan šauras. Mums tas bija grūtāk izpildāms nekā citiem zirgiem, bet veicām to bez kļūdām un labā laikā kvalificējāmies otrajai kārtai" saka Neretnieks.

Otrajā kārtā apgrieztā rezultātu secībā startēja desmit pirmā raunda labākie sportisti un Neretnieks startēja kā trešais no beigām.

"Otrais raunds priekš mums jau bija daudz parocīgāks, varējām pielikt tempu un izmantot sava lielā lēkša priekšrocības - četrās vietās distances izjājām ar mazāku tempu skaitu nekā citi jātnieki. Tur mēs varējām iegūt laiku, arī uz pēdējo - visi jāja ar astoņiem, es aizjāju ar septiņiem tempiem. Tur gan "Valour" pacēla pakaļkājas ļoti augstu gaisā, bet vienu centimetru par vēlu. Video skatījos, ka viņš aizskāra kārtiņu un tikai tad pacēla pakaļkājas augstu gaisā, bet lielā ātrumā tā var gadīties. Gandrīz finišējām otrie, bet atkritām uz sesto vietu tiešām spēcīgā konkurencē. Neskatoties uz neveiksmi, es esmu tiešām gandarīts par "Valour" sniegumu šodien," saka Neretnieks.

Pirmajā sacensību dienā vidējā apļa maršrutā ar sķēršļu augstumu 140 centimetri Neretnieks izcīnīja uzvaru ar zirgu "Eisamniek". Viņi bija pirmie, kuri maršrutu veica bez soda punktiem un līdz sacensību beigām nevienam sportistam neizdevās viņus apsteigt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi