Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Neretnieks triumfē Grand Prix sacensībās AAE

Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks svētdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru Grand Prix sacensībās Šaržā, Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), informēja Latvijas Jātnieku federācija (LJF).


Sacensību galvenajam Grand Prix maršrutam divos raundos varēja kvalificēties 40 sportiskie pāri. “Šis bija vistehniskākais un augstākais GP maršruts no visiem Arābu līgas mačiem šajā sezonā, kas man ļoti patika, es gaidīju šādas grūtības pakāpes maršrutu, lai es beidzot varu parādīt sava zirga spēcīgās puses. Līdz šim veiktie maršruti tomēr bija vieglāki, šis jau bija Pasaules kausa fināla sarežģītības pakāpes maršruts. Lai gan distances bija ļoti šauras un sagādāja mums lielas grūtības, mēs pārliecinoši izlecām tīri un par to es esmu ļoti laimīgs. Mums ar Valour izdevīgi, ja maršruts ir augsts un grūts, tad mums mazāk konkurentu blakus līdzvērtīgos spēkos. Uz 150 cm mums daudz grūtāk apskriet mazos, ātros zirgus, bet uz 160 cm mēs varam parādīt savus trumpjus,” saka Kristaps Neretnieks.

Pirmo Grand Prix raundu bez soda punktiem veica septiņi dueti, bet otrajam kvalificējās desmit pirmā raunda labākie. Otrajā raundā Neretnieks ar Valour startēja kā piektie, uzrādīja ātrāko laiku no startējušajiem duetiem un maršrutu veica tīri. 
“Otrais raunds bija vēl lielāks, deviņi šķēršļi - visi 160 cm augsti, izstaigāju maršruta apskatē otro raundu un sapratu, ka nevar traki “nesties”, jo šādā augstumā ļoti viegli kļūdīties. Es mēģināju ātri jāt, tomēr prātīgi. Es zināju, ka aiz manis ir vēl pieci ļoti labi jātnieki, ja viņi izlec maršutu tīri, tad noteikti būs ātrāki par mani. Kā beidzamais otrajā raundā startēja Tokijas spēļu Olimpiskais čempions  Henriks Vonekermans ar Glamour Girl, kurš ir ļoti ātrs, tomēr šoreiz tas man nedeva tik lielu spriedzi, jo redzēju cik maršruts ir augsts un cik grūti jājams, tie lielie okseri no straujajiem pagriezieniem bija grūti. Mans mērķis šoreiz bija izlekt tīri, bet pārējie nedaudz steidzās un nevarēja izlekt tīri, šoreiz viss sakrita mums par labu un mēs palikām pirmie,” stāsta Neretnieks. 

Piektdienas Grand Prix kvalifikācijas maršrutā Neretnieks ar Valour ātruma maršrutu ar 150cm augstiem šķēršļiem veica ar 4 soda punktiem ātrā laikā, tomēr rezultāts ļāva kvalificēties Grand Prix maršrutam, kas arī bija jātnieka mērķis. 

Sestdien Neretnieks ar Valour startēja spēka sacensībās Puissance, kur pārvarot 182 cm augstu sienu, ieguva otro vietu. “Šoreiz Puissance sacensības nenotika ar lielo kasti - tādu kā mūra sienu, bet gan šķērsli, kas veidots no dēļu sienas, tā padarot uzdevumu grūtāku. Mēs startējām vairāk treniņu nolūkos, gatavojoties nākamās dienas Grand Prix,” saka jātnieks. 

“Lai gan šeit ir vēl vienas nelielas 2* sacensības, tajās startēšu tikai ar Eisamniek, jo Valour savu darbu šeit ir izdarījis, viņam tagad pienākas atpūta - SPA un kamieļu meklēšana mūsu vietējā tuksnesī,” saka Neretnieks. 

Kristaps Neretnieks ar komandu jau no oktobra beigām uzturās Apvienotajos Arābu Emirātos, kur startē Arābu līgas Pasaules kausa posmu sacensībās un citos prestižos turnīros, regulāri iegūstot  godalgotas vietas.  AAE Neretnieks uzturēsies vēl nedēļu, kad atgriezīsies Eiropā un bāzēsies Spānijā. 
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi